Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Wandelaars op Conic Hill bij Loch Lomond. Foto: VisitScotland / Kenny Lam, all rights reserved

De West Highland Way. Een uitdagende langeafstands-wandeling door de Schotse Hooglanden. Foto: VisitScotland / Kenny Lam, alle rechten voorbehouden

  • Ga de uitdaging aan en loop Schotlands bekendste langeafstandswandeling
  • Ervaar het wisselende landschap tijdens een wandeling vanuit de laaglanden naar het hart van de Schotse hooglanden
  • Loop door de adembenemend mooie landschappen van Loch Lomond, Rannoch Moor en Glencoe.

8 dagen
Hotels en/of B&B's
Guest houses
Vanaf € 3.075,- p.p.

Informatie over deze wandelvakantie

West Highland Way

De West Highland Way is een klassieke langeafstandswandeling van 150 km van Milngavie, aan de rand van Glasgow naar Fort William in de Highlands.

De route gaat via de lieflijke oever van Loch Lomond, over het stemmige Rannoch Moor, door de adembenemend mooie vallei van Glencoe en over de hoge pas van de Devil’s Staircase voordat de route eindigt in Fort William, aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste munro van Schotland.

De West Highland Way wordt gelopen door mensen van alle leeftijden, waardoor dit een leuk en vooral sociaal evenement is. U loopt de West Highland Way op eigen gelegenheid, zonder begeleiding. U krijgt gedetailleerde kaarten en uitgebreide beschrijvingen van de route zodat u weet wat er onderweg te zien is.

Om de West Highland Way te lopen moet u in een goede conditie zijn. Het is niet mogelijk om delen van de wandeling af te snijden of over te slaan en GSM-ontvangst is zeer wisselend en vaak afwezig.

Accommodatie en bagagevervoer

Bij deze langeafstandswandeling regelen wij uw accommodatie en het vervoer van uw bagage. U hoeft alleen een dagrugzakje met zaken die u onderweg nodig heeft mee te nemen. De rest van uw bagage staat 's-avonds weer op u te wachten op uw overnachtingsadres.

U overnacht in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels, gebaseerd op 2 personen die een kamer delen. Wij boeken voor u de best beschikbare accommodaties op het moment van boeken. Omdat echter in sommige plaatsen het aanbod van accommodatie erg beperkt is, is het tijdig boeken aan te bevelen. We proberen altijd om een kamer met eigen badkamer te reserveren, maar in het hoogseizoen is dat helaas niet altijd mogelijk.

De te wandelen route

Deze kaart toont bij benadering de door u te wandelen route van de West Highland Way (click voor een grotere afbeelding):

Bij benadering de route die u loopt tijdens de West Highland Way

Programma van dag tot dag

Het dagprogramma van de West Highland Way is als volgt:

Dag 1. Amsterdam - Glasgow - Milngavie
U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Glasgow, waarna u met het openbaar vervoer naar het startpunt in Milngavie reist voor uw overnachting.

Dag 2. Milngavie naar Drymen (21 km)
U loopt naar het noorden, lang Craigallian en Carberth Lochs en langs de westelijke flanken van de Campsie Fells naar uw overnachtingsadres in Drymen, aan de zuidkant van Loch Lomond.

Dag 3. Drymen naar Rowardennan (19 km)
Vanaf Drymen gaat de route door het Garadhban Forest. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om Conic Hill (361 m) te beklimmen om te genieten van de uitzichten over Loch Lomond of om een lager pad te bewandelen, langs de voet van de heuvel. Vanaf Balmaha loopt u langs de oever van het loch, door een bosrijk gebied naar Rowardennan, aan de voet van Ben Lomond.

Dag 4. Rowardennan naar Inverarnan (23 km)
Dit deel van de wandeling gaat langs het noord-oostelijke deel van Loch Lomond over wat lastiger terrein. Het pad wordt beter als u in de buurt van Inverarnan komt.

Dag 5. Inveraran naar Tyndrum (22km)
U komt nu in de bergen van de Schotse Hooglanden. Bij Strath Fillan heeft u schitterende uitzichten op de natuur. Als u uw overnachtsadres heeft bereikt dan heeft u de helft van de West Highland Way achter u gelaten.

Dag 6. Tyndrum naar Glencoe (30 km)
Een fantastische dag door het mooiste wat de Highlands u te bieden hebben! Dit is de langste dag van de wandeling, maar het pad is redelijk goed en er zijn weinig hoogteverschillen te overwinnen.
Het is mogelijk om deze dag in tweeën te splitsen door een extra overnachting te boeken.

Dag 7. Glencoe naar Kinlochleven (14 km)
Een van de uitdagenste secties van de West Highland Way met een pittige klim over de Devil's Staircase, een hoge bergpas met een afdaling naar het kleine dorpje Kinlochleven.

Dag 8. Kinlochleven naar Fort William (22 km)
Alweer de laatste dag van de wandeling. Het pad klimt over een lagere bergpas. Na de top heeft u uitzicht op de Ben Nevis. Het pad daalt vervolgens af naar het eindpunt, Fort William.

Dag 9. Fort William - Glasgow - Amsterdam
Na een verdiende nachtrust neemt u vanuit Fort William de trein terug naar Glasgow en van daar weer terug naar Schiphol.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

De West Highland Way. Een uitdagende langeafstands-wandeling door de Schotse Hooglanden. Foto: VisitScotland / Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
Wandelaars op de West Highland Way, Bij Buachaille Etive Mor in Glencoe. Foto: VisitScotland/Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
U komt langs het Loch Lomond National Park Memorial tijdens de West Highland Way. Foto: VisitScotland / Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
Twee wandelaars op de West Highland Way. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Het Commando Monument bij Spean Bridge uit 1952 herinnert aan de Tweede Wereldoorlog toen commandos oefenden in dit gebied. Foto VisitScotland / Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
Wandelaars op de West Highland Way tussen Kinlochleven en Glencoe. Foto: VisitScotland / Kenny Lam

Prijsindicatie (*)

Vanaf € 3.075,- per persoon, op basis van 2 personen die in de accommodaties een kamer delen.

Inbegrepen

Deze reis is inclusief:
  • Retourticket(s) Amsterdam-Schiphol - Glasgow Airport
  • 9 overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels
  • Bagagevervoer van overnachtingsadres naar overnachtingsadres, tijdens de wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
  • Advies over het openbaar vervoer in Glasgow (wij regelen dit niet vooraf, zodat u zelf de keuze heeft of u een taxi of de trein of bus neemt
  • Een informatiepakket, inclusief een kaartmateriaal
  • Assistentie voor, tijdens en na uw wandeling.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Ook interessant!

Wandel van kust naar kust door de Great Glen van Schotland. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Vanaf € 1.385 p.p.

Great Glen Way

8 daagse individuele wandelreis, van kust naar kust door de Great Glen langs de mooiste lochs van Schotland.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel 100 km door het Speyside whiskygebied. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Vanaf € 1.450 p.p.

Speyside Way

8 daagse individuele wandelreis door het Speyside whisky-gebied.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Verken de paden die ooit door Rob Roy MacGregor werden gebruikt. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf € 1.365 p.p.

Rob Roy Way

9 daagse wandelreis over de paden die ooit door Rob Roy MacGregor werden belopen.
Inclusief verblijf en bagagevervoer


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.