Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Balmoral Castle. VisitScotland / Kenny Lam, all rights reserved

Braemar Castle, in het Cairngorms National Park. Foto: VisitScotland/Jakub Iwanicki

Kastelen en landhuizen is een 9-daagse autorondreis door de Schotse Hooglanden. U logeert tijdens deze mooie rondreis in luxueuze en zeer comfortabele kasteelhotels. En natuurlijk leidt de route langs een aantal van de mooiste kastelen van Schotland, zodat u zelf kunt ervaren hoe de Schotse adel in vroegere tijden woonde en leefde.

9 daagse rondreis
Fly/Drive
Luxe kasteelhotels
Vanaf € 3.299,- p.p.

Informatie over de deze vakantie

Kastelen in Schotland

In Schotland staan ruim 2000 kastelen en landhuizen, van ruïnes tot liefdevol gerestaureerde en volledig historisch ingerichte grote landhuizen, soms bewoond door de familie die het kasteel of landhuis al eeuwenlang in bezit heeft en waar de familiegeschiedenis wordt verteld. Veel kastelen zijn gevuld met schitterende kunstwerken, antiek meubilair, wapens en wapenuitrustingen en historisch interessante voorwerpen.

Autorondreis Kastelen en landhuizen

De route gaat door de mooiste gebieden van Schotland, door het Cairngorms National Park, de Highlands, langs Loch Ness, door Argyll langs Loch Fyne en langs Loch Lomond. U komt langs een aantal kastelen en landhuizen die u kunt bezoeken. Daarnaast komt u door gebieden waar u heerlijk kunt wandelen en van de natuur genieten.

Andere mogelijkheden zijn:
 • Een bezoek aan Edinburgh en het imposante Edinburgh Castle
 • Een stadswandeling door Edinburgh met een Storyteller. U hoort veel leuke en interessante wetenswaardigheden. U wordt langs plekjes geleidt die u anders voorbij zou lopen
 • Een spannende Land Rover-tocht door de Highlands, op zoek naar wilde herten
 • Een boottocht over Loch Ness en een bezoek aan Urquhart Castle
 • En nog veel meer…

Andere activiteiten in Schotland

Naast kastelen en landhuizen zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die u tijdens deze reis kunt bezichtigen en activiteiten die u kunt doen. In de uitgebreide reisbeschrijving, die u na het boeken van ons ontvangt, vindt u veel tips en suggesties waaruit u kunt kiezen. Een greep uit de vele mogelijkheden leest u op de pagina 'Activiteiten en uitstapjes'.

Maar wij heten niet voor niets Schotland op Maat. Als u aanpassingen wilt aan het programma, of bijvoorbeeld afwisselend wilt verblijven in hotels en B&B's, laat ons dat dan weten en wij passen uw reis aan uw wensen aan.

Hoogtepunten van deze reis

Tijdens deze rondreis kunt u een aantal mooie kastelen bezoeken, zoals:

 • Perth en het mooie Scone Palace waar een replica van de Stone of Destiny is te bezichtigen
 • Blair Castle, het kasteel van de Earl of Atoll
 • Braemar Castle, een mooi voorbeeld van een Schots torenhuis
 • Balmoral Castle, het zomerverblijf van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II
 • Loch Ness en Urquhart Castle
 • Inveraray Castle, de residentie van de Earl of Argyll
 • Doune Caslte, wat onder andere een rol heeft gespeeld in Outlander
 • Stirling Castle, wat een belangrijke rol heeft gespeelt in de geschiedenis van Schotland
 • Linlithgow Palace, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots
 • Rosslyn Chapel, bekend van het boek 'de Da Vinci Code' van Dan Brown
 • Edinburgh, de bruisende hoofdstad van Schotland
 • Edinburgh Castle, imposant, imponerend en uitkijkend over Edinburgh.

Maar natuurlijk is er veel meer te zien en te beleven.

Programma

Dit is een voorbeeld van een dagprogramma voor de rondreis Kastelen en Landhuizen. In de gepersonaliseerde reisbeschrijving, die u van ons, na het boeken ontvangt staan de routebeschrijvingen van adres naar adres met informatie wat u onderweg allemaal tegen zult komen en veel suggesties voor leuke uitstapjes die u kunt maken.

Dag 1
Vlucht Amsterdam-Schiphol naar Edinburgh Airport. Na het ophalen van de huurauto kan de vakantie beginnen. Onderweg naar Pitlochry kunt u een bezoek brengen aan het historische Scone Palace.
2 overnachtingen in Pitlochry.

Dag 2
Ter eigen invulling. In de van ons ontvangen reisbeschrijving vertellen wij wat u in de omgeving van Pitlochry kunt gaan bekijken en bezoeken. Bijvoorbeeld Blair Castle.

Dag 3
Door het prachtige Cairngorms National Park naar de hoofdstad van de Highlands Inverness. De route leidt over de Spittal of Glenshee over een van de mooiste autoroutes van Europa. Ondereg kunt u nog een bezoek brengen aan Braemar en Braemar Castle.
2 overnachtingen in Inverness.

Dag 4
Ter eigen invulling, bijvoorbeeld een bezoek aan de dolfijnen in de Moray Firth of een rit door het Speyside gebied en een bezoek aan een distilleerderij.

Dag 5
Langs Loch ness met eventueel een bezoek aan Urquhart Castle of het Loch Ness Centre naar de westkust van Schotland.
2 overnachtingen in Fort William.

Dag 6
Ter eigen invulling. In de van ons ontvangen reisbeschrijving vertellen wij wat u in de omgeving van Fort William kunt gaan bekijken en bezoeken. Misschien een rit met de beroemde Harry Potter trein (de Caledonian Steam Railway) of een bezoek aan de Nevis Range (beide zijn via Schotland op Maat vooraf te boeken).

Dag 7.
Via de indrukwekkende vallei van Glencoe en het Trossachs National Park naar de Schotse Borders.
2 overnachtingen in Peebles.

Dag 6
Ter eigen invulling. In de Schotse Borders vindt u veel interessante historische huizen die het bezoeken waard zijn. Maar ook een dagje Edinburgh met een bezoek aan Edinburgh Castle en eventueel een stadswandeling onder begeleiding van 'Colin, The Storyteller' behoort tot de mogelijkheden.

Dag 9.
Helaas zit het er weer op. Naar Edinburgh Airport. Eerst de huurauto inleveren en dan terugvliegen naar Nederland. Niet vergeten om de horloges te verzetten naar de juiste tijd.

Route

Deze kaart toont bij benadering de door u te rijden route van overnachtingsadres naar overnachtingsadres.

Na boeken ontvangt u een gepersonaliseerde reisbeschrijving met routes, beschrijvingen van uw hotels en/of B&B's en beschrijving van de bezienswaardigheden die u tijdens uw reis kunt bezoeken.

De route (bij benadering) die u tijdens de rondreis Kastelen en landhuizen rijdt

Prijsindicatie (*)

Laagseizoen: vanaf € 3.299,- per persoon
Hoogseizoen: vanaf € 3.995,- per persoon

Inbegrepen

Bij deze autorondreis is het het volgende inbegrepen:
 • 2 vliegtickets van Amsterdam - Edinburgh vv. inclusief per persoon 1 koffer als bagage mee
 • Middenklasse huurauto (automaat) en verzekering waarbij 2 personen de auto mogen besturen, inclusief afkoop eigen risico
 • 8 overnachtingen in Schotland op basis van logies en ontbijt in 4- en 5-sterren kasteelhotels
 • Een uitgebreide beschrijving van uw reis met beschrijvingen van uw hotels of B&B's, route-informatie en tips voor uitstapjes
 • Een autokaart van Noord-Engeland en Schotland
 • Een reisbeschrijving met informatie over uw hotels, algemene informatie over Schotland en veel tips voor leuke uitstapjes, ook als u een dag geen zin heeft om een kasteel of landhuis te bezoeken.

In het voorstel doen wij suggesties voor het bezoeken van bezienswaardigheden. De entree voor de bezienswaardigheden is niet in de prijs inbegrepen. Veel daarvan kunnen vooraf door ons geboekt worden als u dit aangeeft. Op deze manier kunt u zelf bepalen wat u wilt bezichtigen in Schotland.

Optioneel kunnen wij ook de volgende zaken verzorgen:
De Scottish Heritage Pass, die u toegang geeft tot meer dan 130 historische bezienswaardigheden die in beheer zijn van The National Trust for Scotland en Historic Scotland.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Foto's van deze reis

Uitzicht over Edinburgh Castle en het Balmoral Hotel vanaf Calton Hill. Foto: VisitScotland/Kenny Lam
Urquhart Castle, aan de oever van Loch Ness, vlak bij het plaatsje Drumnadrochit. Foto: VisitScotland/Kenny Lam
Scone Palace, een 19e eeuws landhuis in Perthshire. Hier vindt u een replica van de Stone of Destiny. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins
Een interieur in het mooie Scone Palace bij Perth
Braemar Castle, in het Cairngorms National Park. Foto: VisitScotland/Jakub Iwanicki
Traquair house is het oudste, nog bewoonde country-house in Schotland.

Ook interessant!

Authentiek Schotland

Een Highland Dancer voert een traditionele zwaarddans uit

13 daagse fly/drive
Vanaf € 1.725 p.p.

Outlander

Het dorp waar in serie 1 belasting werd geheven staat in het Highland Folk Museum in Newtonmore. Foto: Schotland op Maat

11 dagen fly/drive of 13 dagen eigen vervoer
Vanaf € 1.049 p.p.

North Coast 500

Tijdens de North Coast 500 komt u over de A838 aan de Noordzijde van Loch Hope bij Tongue. Foto: Richard Elliot / VisitScotland, All rights reserved.

11 dagen fly/drive of 13 dagen eigen vervoer
Vanaf € 1.440 p.p.


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.