Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

De Speyside Way. Foto: VisitScotland / Allan Jamieson

Logo Loch Lomond & Cowal Way

 • Wandel door het adembenemende landschap van Argyll, van Portavadie aan Loch Fyne naar Inveruglas aan Loch Lomond, langs mooie lochs, door rustige en stemmige bossen en door het mooie heuvellandschap
 • Geniet van schitterende vergezichten
 • Grote kans om dieren in het wild te zien

7 dagen
Hotels
B&B's
Guest houses
Vanaf € 1.365,- p.p.

Informatie over deze wandelvakantie

Loch Lomond & Cowal Way

De Loch Lomond & Cowal Way is wat minder bekend, maar zeker niet minder mooi, dan de meer bekende West Highland Way en is ook wat rustiger. Tijdens deze zeer afwisselende wandeling loopt u door het Cowal gebied, gelegen in Argyll, een gebied wat bekend staat om haar natuurlijke schoonheid, de adembenemend mooie vergezichten, het dierenleven en de vriendelijke mensen. De wandeling start in Portavadie, aan de oever van Loch Fyne en eindigt in Inveruglas, aan de oever van Loch Lomond.

De Loch Lomond & Cowal Way is in het jaaar 2000, door enthousiaste vrijwilligers ontwikkeld. Het is een langeafstandswandeling van 57 mijl (ong. 92 km) van Portavadie naar Inveruglas. Recent zijn de wandelpaden geüpgraded en is de gehele route bewegwijzerd. De Cowal Way is een van Schotland's erkende langeafstandswandelingen.

De wandeling is onderverdeeld in 5 etappes, in afstand variërend van 10 km tot 26 km, met op de laatste dag een inspannende klim naar 500 meter waar u bij goed weer van de vergezichten kunt genieten naar de Luss hills en ben Lomond, met Ben Bheula daarachter en als u naar links kijkt de Brack.

In sommige delen van de wandeling is aanbod van overnachtingsadressen erg beperkt. Daardoor kan het gebeuren dat er, in de periode dat u wilt wandelen geen overnachtingsadres gevonden kan worden, of dat deze adressen niet aan uw verwachtingen voldoen. Pas na het boeken van de reis gaan wij de B&B's en/of hotels voor u reserveren. Mocht het niet mogelijk blijken om een overnachtingsadres voor u te vinden dan zullen wij contact met u opnemen om, in overleg met u naar een oplossing te zoeken.

De te wandelen route

Deze kaart toont bij benadering de door u te wandelen route van de Speyside Way (click voor een grotere afbeelding):

De route van de Cowal Way in Argyll, Schotland

Programma van dag tot dag

Dag 1. Amsterdam - Glasgow - Portavadie
In de ochtend vliegt u van Amsterdam Schiphol naar Glasgow International Airport Na het ophalen van uw bagage neemt u bus 500 naar het centrum van Glasgow, waar u uitstapt bij Buchanan Bus Station. Hier vertrekt om 12:00 bus 926 van Scottish Citylink naar Cambletown. Na een rit van ongeveer 3 uur en 15 minuten arriveert u in Tarbert Loch Fyne (let op, dit is niet de laatste halte) waar u de eerste nacht zult verblijven in een hotel of B&B.

Dag 2. Portavidie naar Tighnabruaich ( 10 km)
Na het ontbijt neemt u de ferry van Tarbert naar Portavadie, het beginpunt van de wandeling. In Portavadie begint de eerste sectie van de Cowal Way, een relatief korte sectie. Het terrein bestaat in hoofdzaak uit bospaden of rustige wegen met een paar delen meer drassige grond. Het is een eenvoudig en overwegend vlak deel van de wandeling met een lichte klim naar 85 meter op de eerste 2 km. Tijdens deze wandeling heeft u uitzicht over Loch Fyne en de Kyles of Bute. Interessant punt tijdens deze wandeling is de ruïne van Asgog Castle, de overblijfselen van een buskruitfabriek.

Dag 3. Tichnabruaich naar Glendaruel (18 km)
Een wandeling over hoofdzakelijk paden en wegen en bospaden, met een paar wat lastigere stukken langs de oever van loch Riddon en door een kort, stijl deel door het bos. Hoogtepunten van deze dag zijn een Telford-brug, Kilmodan Church met zijn historische, bewerkte stenen en de Locknow Gates, die het beleg van Lucknow in India van 1857 herdenken.

Dag 4. Glendaruel naar Strachur (26 km)
De route leidt grotendeels over bos- en landbouwpaden. De laatste 4 km van de dag gaan over een rustige, openbare weg. Na een aanvankelijk rustig begin volgt een lange klim over bospaden naar 360 meter. Dit langere deel van de Cowal Way gaat hoofdzakelijk over goed onderhouden bospaden. U kunt onderweg genieten van fraaie uitzichten en u komt door een beboste vallei met spectaculaire watervallen. Optioneel kunt u een korte aanvulling op de wandeling doen door het Dunans Castle Heritage Trail te volgen, waar u tuinen, een Telford-brug en de ruïne van Dunans Castle kunt bezichtigen.

Dag 5. Strachur naar Lochgoilhead (14 km)
Na de langere wandeling van gisteren volgt een kortere dag, maar vandaag komt u wel een stuk tegen met wat lastiger terrein. U wordt echter beloond met een wandeling door de mooie, ruige omgeving langs een afgelegen berg-loch en een mooi uitzicht op de Sruth Ban Watervallen.

Dag 6. Lochgoilhead naar Inveruglas (24 km)
De wandeling gaat eerst over rustige wegen, gevolgd door landbouwpaden en bospaden. Daarna komt een stuk door open terrein, waar u bij slecht weer een kaart en kompas nodig zult hebben. De laatste 5 km gaan weer over bospaden en wegen. Tijdens deze dag zult u een inspannende klim naar 500 meter moeten maken. Hierna volgt een steile afdaling, gevolgd door twee wat minder inspannende afdalingen. De beloning voor de klim zijn adembenemend mooie vergezichten over de Luss heuvels en Ben Lomond.

Optioneel kan deze laatste dag in twee etappes worden afgelegd, waarbij u een overnachting in Arrochar heeft. Deze optie is voor mensen die het wat rustiger aan willen doen of voor hen die de beroemde Munroe Cobbler willen beklimmen voordat ze verder gaan naar het eindpunt.

Dag 7. Weer terug naar Nederland
De volgende ochtend wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor de transfer Glasgow Airport en vliegt u weer terug naar Amsterdam.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

De gehele Loch Lomond & Cowal Way is voorzien van wegwijzers. U kunt niet verdwalen.
Uitzicht over Loch Fyne
Wandelaars lopen de Loch Lomond & Cowal Way in Schotland
Uitzicht over Loch Riddon
Uitzicht over een loch en de bergen va Argyll
Een historische brug. De Loch Lomond & Cowal Way voert langs veel historische plekken.
Wandel door het oerbos van Argyll tijdens de Loch Lomond & Cowal Way
Uitzicht op een loch vanuit het bos
De natuur in het Cowal gebied in Argyll is vaak zeer indrukwekkend
Een van de watervallen die u tijdens de wandeling kunt tegenkomen.

Prijsindicatie (*)

Een prijsindicatie voor deze reis is € 1365,- per persoon op basis van bed & breakfast en 2 personen die een kamer delen.

Inbegrepen

Deze reis is inclusief
 • Retourticket Amsterdam-Schiphol - Glasgow Airport
 • Transfer van Glasgow Airport naar het beginpunt van de wandeling in Portavadie
 • Een gids over de Cowal Way met kaarten en informatie
 • Overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels, al naar gelang de beschikbaarheid tijdens uw wandeling.
 • Bagagevervoer tijdens uw wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
 • Transfer van het eindpunt van uw wandeling naar Glasgow Airport
 • Assistentie van een lokaal bedrijf tijdens uw wandeling

N.B. Uit veiligheidsoverwegingen worden boekingen van 1 persoon niet geaccepteerd. Er moet iemand bij u zijn om, in het geval er onverhoopt iets gebeurt, hulp te gaan halen.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Ook interessant!

De West Highland Way. Een van de bekendste meerdaagse wandelingen van Schotland. Foto: VisitScotland/Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
Vanaf €1.440 p.p.

West Highland Way

9 daagse individuele wandelreis
Loop de bekende meerdaagse wandeling van Schotland.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel van kust naar kust door de Great Glen van Schotland. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Vanaf € 1.385 p.p.

Great Glen Way

8 daagse individuele wandelreis, van kust naar kust door de Great Glen langs de mooiste lochs van Schotland.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel 100 km door het Speyside whiskygebied. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Vanaf € 1.450 p.p.

Speyside Way

8 daagse individuele wandelreis door het Speyside whisky-gebied.
Inclusief verblijf en bagagevervoer


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.