Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: VisitScotland/Kenny Lam, alle rechten voorbehouden

Wat is er te zien en te doen in Edinburgh?
Download deze gids van VisitScotland!

Een kaartje komt altijd van pas…
Download een kaart van Edinburgh

Verrassend Edinburgh
de bruisende hoofdstad van Schotland

Verrassend Edinburgh
de bruisende hoofdstad van Schotland

In de zomermaanden, zo rond augustus, is Edinburgh zonder meer een van de culturele hotspots van Europa. Vele duizenden bezoekers komen dan naar de hoofdstad van Schotland om te genieten van het Edinburgh Festival, de Military Tattoo, die gehouden wordt in het beroemde Edinburgh Castle en het Fringe-festival. Gedurende een paar weken worden er overal in de stad voorstellingen gegeven. Niet alleen in de theaters, maar ook op straat!

Maar ook buiten de festivalperiode is Edinburgh een culturele stad en met een groot aantal musea, bioscopen, zes theaters en een aantal concertzalen is er altijd wel iets te zien of te beleven. Edinburgh kent overigens, als studentenstad, ook een bruisend nachtleven met vele gezellige pubs en clubs. Ook een nachtelijke 'Ghost'-walk door het oude gedeelte van de stad is een bijzondere belevenis.

Met haar schitterende middeleeuwse en 18e-eeuwse architectuur mag Edinburgh zeker tot een van de mooiste Europese hoofdsteden van Europa, zo niet de wereld gerekend worden. Sommige van de bezienswaardigheden behoren tot de meest interessante van het land, zoals de nationale musea en ook het eerder genoemde Edinburgh Castle, wat gebouwd is op Castle Rock en over de stad uitkijkt.

Als u Edinburgh bezoekt dan kan Schotland op Maat een stadswandeling voor u organiseren met Colin 'The Storyteller'. Hij kent de stad en haar geschiedenis en heeft heel veel interessante verhalen te vertellen over Edinburgh. Dit is zeker een aanrader!

Old Town

Old Town

Castle Rock, waar nu Edinburgh Castle staat is een strategisch belangrijke plek. De vroegste sporen van menselijke activiteit op deze plek dateren van 8500 jaar voor Christus en ook de Romeinen hebben er een legerplaats gehad. In de vroege middeleeuwen is er een fort gebouwd en ontwikkelde zich een nederzetting die uitgegroeid is tot wat nu Edinburgh is.

Aan de zuidkant van het Princes Street Park ligt de historische Old Town, met Edinburgh Castle als belangrijkste punt. De Royal Mile, die loopt van Holyrood Palace naar Edinburgh Castle, bevat veel bezienswaardigheden zoals musea, boetiekjes, historische huizen, St. Giles Cathedral en ook 'Closes' (dat zijn afgeschermde hofjes en oases van rust in een drukke stad).

New Town

New Town

Aan de andere zijde van het centrum van Edinburgh ligt de New Town, gebouwd in de 18e eeuw. Voor de 'shoppers' is Prinses Street een 'must', met haar elegante warenhuizen en het imposante Scott-monument. Hier vindt u ook de Scottish National Gallery, niet te verwarren met het National Museum of Scotland, wat u op Chambers Street vindt en waar u naast een grote hoeveelheid historische en moderne voorwerpen en kunst ook een deel van de beroemde Lewis Chess Men kunt zien.

En als u de drukte van Edinburgh wilt ontvluchten dan is de National Botanic Garden met haar grote collectie van planten, struiken en bomen uit de gehele wereld een oase van rust en het bezoek waard.

Park & Ride

Park & Ride

Edinburgh is wel een stad waar u de auto beter aan de rand van de stad kunt parkeren bij een Park & Ride's, om dan vervolgens de bus naar het historische centrum van de stad te nemen. Er zijn natuurlijk wel parkeergelegenheden, maar met een dusdanig prijskaartje dat dit niet echt aantrekkelijk is. Logeert u in Edinburgh? Zorg dan dat u zeker bent van parkeergelegenheid bij het hotel waar u verblijft.

Meer informatie over de Park & Ride mogelijkheden rond Edinburgh vindt u op de website van de City of Edinburgh Council.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.