Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Winkelen in Inverness. Foto: Schotland op Maat

Inverness

Inverness

Inverness is de hoofdstad van de Highlands. Het is een gezellig stadje waar u gerust een dagje kunt rondkijken en winkelen.

Liggend aan de noordoostelijke zijde van de Great Glen wordt de stad doorsneden door de rivier de Ness, In de zomermaanden wordt hier veel op zalm gevist, zelfs midden in de stad.

Op deze strategisch belangrijke plek stond in de 11e eeuw de burcht van de Schotse koning Duncan, bekend geworden door het toneelstuk MacBeth van William Shakespeare. De burcht kende een roerige geschiedenis en is vele malen van eigenaar gewisseld, onder andere Robert the Bruce en Maria Stewart hebben hier de scepter gezwaaid.

Inverness Castle, opgetrokken uit rode zandsteen, staat op een strategisch belangrijke plek aan de monding van de rivier de Ness, in het centrum van Inverness, achter de Tourist Information. In de 11e eeuw stond hier een houten burcht waarvan nog slechts enkele resten, waaronder een gerestaureerde waterput, te zien zijn. Het oorspronkelijke kasteel is vernietigd door Koning Robert I.

Nu is Inverness het economische, bestuurlijke en commerciële centrum van het noorden. Maar het heeft nog altijd de sfeer van een groot dorp met een compact, gezellig en toegankelijk centrum met leuke winkels en veel pubs en restaurants waar u wat kunt drinken of eten. In de pubs wordt vaak muziek gemaakt en er is elke avond wel iets leuks te beleven.

In het Castlegate Shopping Centre vindt u veel grote warenhuizen, maar ook kleine, leuke winkels. Als u interesse hebt in de Schotse Kilt, of er misschien wel een wilt aanschaffen dan is het House of Frasier de moeite van een bezoek waard.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.