Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Contact
Zoek
Blog

Zalm vissen op de `Tay bij Dunkeld. Foto: VisitScotland/Kenny Lam. Alle rechten voorbehouden.

Vissen in Schotland

Vissen in Schotland op forel, zalm of vlagzalm, actief bezig, staand in een stromende beek wordt u weer helemaal een met de natuur.

Iedereen kan vliegvissen in Schotland!

Voor sportvissers is Schotland, met zijn kustlijn van bijna 6500 km en ontelbare lochs en vele rivieren, een gewenste vakantiebestemming. Welke visser droomt er niet van om in Schotland op de wilde zalm te vissen of een om een paar regenboogforellen te verschalken? Maar ook hen die nog geen ervaring hebben met het vliegvissen is dit een fantastisch leuke ervaring.

Vissen met of zonder begeleiding

Als u een ervaren vliegvisser bent, dan heeft u misschien geen begeleiding bij het vissen nodig. Maar als u dat wenst kan het vissen begeleid worden door een ghillie. Een ghille heeft veel kennis heeft van het lokale water, het materiaal, de vistechnieken en het gedrag van de verschillende vissoorten waarop u kunt vissen. Hij assisteert u en geeft, indien nodig instructie. De ghillie verzorgt ook de benodigde vergunningen en hij zorgt, indien gewenst, voor de benodigde materialen als hengels, molens, vliegen en waders. Het enige waar u zelf voor moet zorgen is waterdichte kleding, een petje met een klep en een polariserende zonnebril.

Voor een op maat gemaakte visvakantie in Schotland kunt u contact opnemen met Schotland op Maat…

Vliegvissen is ook voor kinderen een leuke bezigheid. FotoL VisitScotland/akub Iwanicki, alle rechten voorbehouden

Flyfishing in de Schotse Borders

Flyfishing in Schotland is voor jong en oud een leuke ervaring

5 dagen
Hotel of B&B

Vanaf € 786 p.p.

Tijdens deze korte vakantie gaat u anderhalve dag vliegvissen op forel, vlagzalm of zalm in de Schotse Borders onder begeleiding van een ghillie. Hij weet waar de beste visstekken zijn en brengt u de fijne kneepjes van het vliegvissen bij...

  • U reist met eigen vervoer of per fly/drive
  • Accommodatie naar keuze in comfortabele B&B's of in gezellige 3-sterrenhotels.
  • Gebruik van alle benodigde materialen is inbegrepen