Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

De Speyside Way. Foto: VisitScotland / Allan Jamieson

Een uitzicht over de Cuillins tijdens een wandeling op Skye

 • Verken te voet het spectaculaire Isle of Skye en neem het rijke landschap en de fascinerende geschiedenis van Skye in u op
 • Maak een boottocht naar het hart van de Cuillin-bergen voor een van de mooiste wandelingen van Schotland
 • Geniet van de gastvrijheid van de zorgvuldig geselecteerde hotels en geniet van de uitzichten over de zee.

9 dagen
Verblijf in kleine hotels en B&B's
Vanaf € 4.997,- p.p.

Informatie over deze wandelvakantie

Begeleid wandelen op het Isle of Skye

Het Isle of Skye is een bestemming vol romantiek, legendes en historie. In het Gealic heet het eiland 'Eilean a'Ched', ofwel het Eiland in de Mist. Dank zij het spectaculaire en gevarieerde landschap is dit een van de beste wandelgebieden van Schotland.

U wandelt in deze vakantie in een internationaal gezelschap van maximaal 8 personen onder begeleiding van een ervaren gids.

Tijdens deze wandelvakantie zult u verschillende delen van het Isle of Skye bezoeken en lieflijke baaien, elegante glens en ruige rotsformaties zien. U maakt ook een wandeling over het eiland Raasay, waar het rustiger is dan op Skye en waar een aantal mooie wandelingen te maken zijn.

De wandeldagen variëren in kilometers / uren van 4 km waar men ongeveer 2 uur over doet tot 13 km. waar in dit gebied ongeveer 6 uur voor staat.

Om uw wandelvakantie ontspannen te beginnen vliegt u op vrijdag van Amsterdam naar Inverness, waar wij een overnachting voor u boeken in een comfortabele B&B.

Op zaterdagochtend wordt u opgehaald van het station van Inverness en begint de wandelvakantie.

Tijdens de wandeldagen overnacht u twee keer 3 nachten in comfortabele, kleine hotels. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Op de eerste en laatste avond van de wandelreis is ook het diner inbegrepen.

Op de laatste dag van de wandelvakantie wordt u weer teruggebracht naar Inverness, waar wij nog een overnachting voor u boeken. De volgende zaterdag vliegt uw weer terug naar Nederland.

Vertrekdata


Deze reis wordt in groepsverband gemaakt en per datum is het aantal deelnemers beperkt. Informeer bij ons naar de nog beschikbare vertrekdatums.

Het wandelgebied

Deze kaart toont het gebied waar u de wandelingen maakt (click voor een grotere afbeelding):

Het gebied waar de wandelingen tijdens de wandlvakantie op Sky worden gemaakt

Programma van dag tot dag

Dag 1. Aankomst
U vliegt van Amsterdam naar Inverness. Na aankomst reist u naar Inverness voor een eerste overnachting op basis van B&B.

Dag 2. Van Inverness naar Skye
In de ochtend wordt u opgehaald van het station van Inverness. Via Loch Ness en de bergen van Kintail rijdt u naar het Isle of Skye. Er wordt een korte wandeling gemaakt rond de baai van Portree en heeft u tijd om dit stadje te verkennen voordat u naar uw hotel voor de komende drie dagen wordt gebracht.
Wandeldetails: 4 km., ongeveer 2 uur.
Inbegrepen: lunch en welkomstdiner

Dag 3. Wandelen op het Trotternish schiereiland
Na het ontbijt volgt een transfer over een steile weg omhoog naar The Quiraing. Hier maakt u een schitterende wandeling door het soms grimmige, maar steeds bijzondere landschap met uitzichten op de Sound of Raasay naar Torridon en naar Wester Ross. Na de wandeling wordt de noordelijkste punt van het Trotternish Peninsula verkend of wordt een bezoekje gebracht aan Kilt Rock en het charmante dorpje Staffin.
Wandeldetails: 8 km, ongeveer 4 uur.
Inbegrepen: ontbijt en lunch

Dag 4. Waternish Point
De wandeling van vandaag brengt u naar een rustige plek op het eiland Skye. De wandeling begint bij de ruïne van een kerkje en u wandelt naar een afgezonderde kaap. Onderweg komt u langs de ruïne van een van de best bewaard gebleven brochs op Skye (een broch is een rond stenen huis uit de ijzertijd). Vanaf de kaap heeft u een fantastisch uitzicht over de omringende zee. Via dezelfde route gaat de wandeling weer terug.
Wandeldetails: 13 km, ongeveer 5 uur.
Inbegrepen: ontbijt en lunch

Dag 5. Raasay
Vandaag gaat u per kleine ferry naar het Isle of Raasay voor een wandeling. Raasay is een mooi eiland wat vaak over het hoofd wordt gezien. Het eiland heeft een eigen, fascinerende geschiedenis. Het is er veel rustiger dan op Skye en er zijn diverse mooie wandelingen te maken. Na de wandeling wordt u weer teruggebracht naar Skye en gaat u naar het volgende hotel van de reis.
Wandeldetails: 10 km, ongeveer 5 uur.
Inbegrepen: ontbijt en lunch

Dag 6. Loch Coruisk en de Cuillin Mountains
De pieken van de zwarte Cuillin zijn een van de hoogtepunten op Skye. De toppen van deze bergen zijn lastige te beklimmen, maar hun schoonheid kan bewonderd worden vanuit de meer toegankelijke glens. Met een bootje gaat de groep naar de afgelegen zuidelijke kant van Cuillin en daar begint een onvergetelijke wandeling rond Loch Coruisk, een van Schotlands meest dramatische lochs.
Wandeldetails: 7km, ongeveer 4 uur lopen.
Inbegrepen: ontbijt en lunch

Dag 7. The Clearance Villages
De periode van de Highland Clearances, tussen 1750 en 1880, is een zwarte bladzijde in de Schotse geschiedenis. Om ruimte te maken voor industrie of voor schapen werden de oorspronkelijke keuterboertjes, die het land al generaties lang bewerkten, door de rijke landeigenaren van hun land verdreven, Zij werden gedwongen om op onvruchtbare stukjes land langs de kust te gaan wonen en werken of om te emigreren naar de 'nieuwe werelden'.

Tijdens de wandeling van vandaag komt u langs twee verlaten nederzettingen en ziet u het contrast tussen het lieflijke landschap en de heftige emoties ten tijden van deze uitzettingen. De wandeling is een stukje langer dan de andere wandelingen op deze vakantie maar het is de moeite waard.
Wandeldetails: 7km, ongeveer 4 uur lopen.
Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Dag 8. Glenelg en terug naar Inverness
Vandaag verlaat u Skye en gaat u naar Glenelg, een afgelegen dorpje op het vaste land. Van hieruit maakt u een wandeling naar de kust, naar het huis van de schrijver Gavin Maxwell, schrijver van het boek 'Ring of Bright Water' en bezoekt u een goed bewaarde broch in Glenelg voordat u, via de spectaculaire Mam Ratagan Pass, weer naar Inverness wordt gebracht. In Inverness heeft u een overnachting in een B&B.
(Inbegrepen: ontbijt en lunch)

Dag 9. Terug naar Nederland
Met de bus reist u vanaf het station in Inverness naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Nederland.

N.B. Ter plaatse kan het zijn dat er iets aan het programma wordt aangepast door de gids als bijvoorbeeld de weersomstandigheden niet goed zijn.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

Wandelen op het Isle of Skye. Foto: Wilderness Scotland
Uitzicht op de Cuillins. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins
De Fairy Pools op het Isle of Skye. Foto: Wilderness Scotland
Het dorpje Bay, uitkijkend over Loch Bay. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins
Uitzicht over Portree op het Isle of Skye.Foto: VisitScotland/Kenny Lam
De ongerepte natuur op het Isle of Skye. Foto: VisitScotland/Kenny Lam

Prijsindicatie (*)

Per persoon: vanaf € 4.997

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen bij deze wandelreis zijn:
 • Vliegticket Amsterdam - Inverness retour inclusief een koffer van max. 23 kg. in het ruim
 • 2 nachten verblijf in een B&B of guest house in Inverness: op de eerste en laatste dag
 • 6 nachten verblijf in zorgvuldig uitgekozen guest houses en hotels tijdens de wandelvakantie op Isle of Skye
 • Lunch, ontbijt en 2 x diner tijdens het verblijf op Isle of Skye. Als er rekening moet worden gehouden met een dieet of een vegetarisch dieet horen wij dit graag tijdens het boeken van de reis.
 • De diensten van een bekwame gids / chauffeur
 • Het transport vanaf begin- en eindpunt in Inverness
 • Alle overtochten en boottochten per ferry en privé boot.

Niet inbegrepen


 • Transfer van Inverness Airport naar Inverness v.v.
 • Drankjes, tips en andere persoonlijke uitgaven.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

9 dagen
Verblijf in kleine hotels en B&B's
Vanaf € 4.997 p.p.

Ook interessant!

Verken het nog onontdekte Cowal gebied in Argyll, Schotland. Foto: Schotland op Maat
Vanaf €1.365 p.p.

Loch Lomond & Cowal Way

9 daagse wandelreis van Loch Fyne naar Loch Lomond door het Cowal gebied.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel door de Cairngorms en door het Royal Deeside gebied onder begeleiding van een gids. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf €2.650 p.p.

Cairngorms & Deeside

Begeleid wandelen door de indrukwekkende Cairngorms en de lieflijke Deeside. Inclusief verblijf in kleine hotels en de maaltijden tijdens de wandeldagen.

Begeleide wandelingen door de spectaculaire natuur van Skye. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf € 2.825 p.p.

Isle of Skye

Begeleide wandelingen in de geweldige natuur van Skye
Inclusief verblijf (met ontbijt en lunch), welkomstdiner en diner op de laatste wandeldag


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.