Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

De Speyside Way. Foto: VisitScotland / Allan Jamieson

Wandelaars in de Cairngorms em Deeside

  • Wandel over oude paden die ooit door whiskysmokkelaars werden gebruikt en bezoek de eerste whiskydistilleerderij met een officiële licentie
  • Ervaar diepe glens, heldere rivieren en wilde lochs tijdens de begeleide wandelingen
  • Zie een grote verscheidenheid aan dierenleven in het Cairngorms National Park.

9 dagen
Hotels
B&B's
Guest houses
Vanaf € 5.275,- p.p.

Informatie over deze wandelvakantie

Begeleid wandelen in de Cairngorms en in Royal Deeside

Het Cairngorms National Park is door National Geografic uitgeroepen tot 1 van de 50 plekken in de wereld die u gezien moet hebben en in de Royal Deeside heeft koningin Elizabeth II haar zomerresidentie, Balmoral Castle. Het is een gebied met een afwisselende en steeds verrassender natuurlijke schoonheid.

Om uw wandelvakantie ontspannen te beginnen vliegt u op vrijdag van Amsterdam naar Inverness waar wij een overnachting voor u boeken in een comfortabele B&B.

Op zaterdagochtend wordt u opgehaald van het station van Inverness. Vervolgens wandelt u 7 dagen in een internationaal gezelschap, onder leiding van een ervaren gids. De wandelingen in deze wandelvakantie zijn de beste in het Cairngorms National Park en geen dag is hetzelfde. U loopt over oude paden die vroeger door whiskysmokkelaars werden gebruikt. U kunt het machtige gevoel ervaren van de diepe glens, de heldere rivieren en de lochs en genieten van de flora en fauna.

Tijdens de wandeldagen overnacht u 6 nachten in comfortabele, kleine hotels en alle maaltijden zijn inbegrepen. Op de laatste wandeldag wordt u rond 17:00 weer afgezet op het station van Inverness, een unieke ervaring rijker en met een aantal nieuwe vrienden.

De laatste avond brengt u in Inverness door. De volgende zaterdag vliegt uw weer terug naar Nederland.

Vertrekdata


Deze reis wordt in groepsverband gemaakt en per datum is het aantal deelnemers beperkt. Informeer bij ons naar de nog beschikbare vertrekdatums.

Het wandelgebied

Deze kaart toont het gebied waar u de wandelingen maakt (click voor een grotere afbeelding):

Het gebied waar de begeleide wandelingen Cairngorms en Deeside worden gemaakt

Programma van dag tot dag

Dag 1.
U vliegt van Amsterdam naar Inverness. Vanaf het vliegveld kunt u bus 11 nemen naar Inverness, een rit van ongeveer 30 minuten.
1 overnachting in Inverness

Dag 2.
Vanuit Inverness naar Strathspey, het bekendste whisky-gebied van Schotland. U wandelt over paden die in vroeger tijden de smokkelaars van whisky werd gebruikt. Aan het eind van deze wandeling krijgt een privé-tour bij een whisky-distilleerderij en kunt u natuurlijk proeven. Lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.
Wandeldetails: 6 km, 100m stijgen, voornamelijk goede paden.

Dag 3.
The Shadow of Lochnager, een prachtige rondwandeling om Glen Muick te ontdekken, die in de schaduw ligt van de piek van Lochnager. De wandeling gaat door een eeuwenoud dennenbos, langs een van de hunting lodges (jachtverblijven) van Queen Victoria en langs de voeten van een aantal kliffen. Let op voor herten en gouden adelaars.
Wandeldetails: 12 km, 200m stijging, voornamelijk goede paden.

Dag 4.
The Cockoo Glen and the Devil's Punchbowl, de mooiste rondwandeling in de Royal Deeside, waar een paar van de hoogste bergpieken van Schotland oprijzen vanuit diepe glens. De rivieren stelen vandaag de show met name the Linn of Dee en The Devil's Punchbowl.
Wandeldetails: 17 km, 200m stijgen, voornamelijk goede paden maar hier en daar rotsgebied en een klein stuk dat steil is.

Dag 5.
Highland Perthshire en Strathspey. Transfer naar Highland Perthshire. U wandelt naar een kasteel uit de 13e eeuw en maakt een een wandeling over het terrein wat bij het kasteel hoort. Natuurlijk kan ook het kasteel zelf bekeken worden. Na de wandeling volgt een transfer naar een slaperig dorpje in het Cairngorms National Park voor de laatste 3 nachten.
Wandeldetails: 9km, 100m stijgen en voornamelijk goede paden.

Dag 6.
Glen Feshie. Ondanks het feit dat dit de mooiste vallei is in de Cairngorms, wordt deze vallei vaak vergeten door wandelaars. Het resultaat is een wandeling in een echt stukje ongerepte natuur! De wandeling gaat langs de kabbelende rivier Feshie, door een oud dennenbos naar een oude berghut. Deze route geeft weer veel kans op het zien van herten, gouden adelaars en heel misschien wel de zeldzame auerhoen.
Wandeldetails: 12km, 250m stijgen en voornamelijk goede paden.

Dag 7.
Abernethy Forest and Wildlife Reserve. Het Abernethy bos hoort tot de mooiste bossen in Schotland met mooie lochs, omgeven door oude dennenbossen die op hun beurt weer omgeven worden door de hoge bergen. Deze rondwandeling doet ook een klein stukje aan van de Speyside way (een langeafstandwandeling) en eindigt in een natuurreservaat waar een grote kans is op het zien van rode eekhoorns en, in het begin van de zomer, ook de visarend.
Wandeldetails: 8km, 100m stijgen en voornamelijk goede paden.

Dag 8.
Het Cairngorms National Park. Hier zijn veel verschillende mogelijkheden. Dichtbij het hotel is een schitterende wandeling naar Loch Gynack, een mooie en nog ongerepte plek. Dit is een mooie afsluiting van een wandelvakantie waar u nog lang aan terug zult denken. Aan het eind van de wandeling is de transfer terug naar het station in Inverness of naar Aviemore.
Wandeldetails: 8km, 200m stijgen, voornamelijk goede paden.

Dag 9.
Deze laatste dag in Schotland gaat u met bus 11 naar het vliegveld om terug naar huis te vliegen.


N.B. Ter plaatse kan het zijn dat er iets aan het programma wordt aangepast door de gids als bijvoorbeeld de weersomstandigheden niet goed zijn.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

Wandelaars in de Cairngorms em Deeside
Uitzicht im de Cairngorms
Even uitrusten tijdens een wandeling door de Cairngorms. Foto: VisitScotland / Jakub Iwanicki, all rights reserved.
Wandeling Cairngorms en Deeside
Begeleide wandelingen in de Cairngorm Mountains en de Royal Deeside
Uitzicht over een loch

Prijsindicatie (*)

Per persoon: € 5.275,-.

Voor alleen-reizenden wordt geen toeslag geheven maar men verwacht dat er een kamer gedeeld wordt: heren bij heren en dames bij dames. Als u liever een eigen kamer wilt hebben willen we dat graag ten tijde van boeking weten. Dan kunnen we kijken of dit mogelijk is. Er wordt in dat geval een meerprijs berekend.

Inbegrepen

Het volgende is bij deze wandelvakantie inbegrepen:
  • Vliegtickets Amsterdam - Inverness retour, inclusief een koffer per persoon van max. 23 kg. in het ruim
  • 6 overnachtingen in kleine, vriendelijke guest houses, 3 nachten in de Royal Deeside en 3 nachten in Strathspey. U verblijft in een double of een twin room met en-suite faciliteiten
  • Alle maaltijden tijdens de trip: ontbijt, lunch en diner. Op de eerste dag alleen lunch en diner en op de laatste dag alleen ontbijt en lunch. Geef bij boeking aan of er bijzonderheden te vermelden zijn voor diëten of vegetariërs
  • De diensten van een ervaren gids / chauffeur
  • Transport gedurende de hele trip beginnend en eindigend in Inverness
  • Entreegelden voor een whisky distilleerderij, een kasteel en een wildlife reservaat.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Ook interessant!

De West Highland Way. Een van de bekendste meerdaagse wandelingen van Schotland. Foto: VisitScotland/Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
Vanaf €1.440 p.p.

West Highland Way

9 daagse individuele wandelreis
Loop de bekende meerdaagse wandeling van Schotland.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Begeleide wandelingen door de spectaculaire natuur van Skye. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf € 2.825 p.p.

Isle of Skye

Begeleide wandelingen in de geweldige natuur van Skye
Inclusief verblijf (met ontbijt en lunch), welkomstdiner en diner op de laatste wandeldag

Wandel door Knoydart, een van de laatst overgebleven wildernissen van Europa. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf €2.399 p.p.

Knoydart

Begeleid wandelen in een van de laatste hindernissen van Europa
Inclusief verblijf en alle maaltijden tijdens de wandeldagen.


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.