Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

De Speyside Way. Foto: VisitScotland / Allan Jamieson

Wandelaars in de Scottish Highlands tijdens de Rob Roy Way

  • Volg de paden die ooit gebruikt werden door Schotland's bekendste volksheld/bandiet, Rob Roy MacGregor
  • Geniet van de adembenemend mooie natuur terwijl u wandelt door eeuwenoude oerbossen, open heideland en lieflijk rollende heuvels
  • Elke dag is een overwinning op deze bijna 150 kilometer lange wandeling.

9 dagen
Hotels
B&B's
Guest houses
Vanaf € 2.345,- p.p.

Informatie over deze wandelvakantie

Rob Roy Way

De Rob Roy Way loopt door het zuidelijke deel van de Schotse Hooglanden. De wandeling start in het kleine dorp Drymen, aan de zuidzijde van Loch Lomond en gaat door het Trossachs National park naar het charmante Pitlochry, in het hart van Schotland. U loopt langs mooie lochs, over open heidelanden en door heuvellandschap via een aangegeven pad.

Bij deze langeafstandswandeling regelen wij uw accommodatie en het vervoer van uw bagage. U hoeft alleen een dagrugzakje met zaken die u onderweg nodig heeft mee te nemen. De rest van uw bagage staat 's-avonds weer op u te wachten op uw overnachtingsadres. U overnacht in comfortabele B&B's, guest houses, inn's of kleine hotels, gebaseerd op 2 personen die een kamer delen. Wij boeken voor u de best beschikbare accommodaties op het moment van boeken. Omdat echter in sommige plaatsen het aanbod van accommodatie erg beperkt is, is het tijdig boeken aan te bevelen. We proberen altijd om een kamer met eigen badkamer te reserveren, maar in het hoogseizoen is dat helaas niet altijd mogelijk.

Aan het einde van uw wandeling boeken wij nog een extra overnachting voor u in Pitlochry, zodat u nog een dag kunt nagenieten in Pitlochry voordat u met de trein naar Edinburgh terug gaat om op tijd op het vliegveld te zijn voor uw terugvlucht.

De te wandelen route

Deze kaart toont bij benadering de door u te wandelen route van de Rob Roy Way (click voor een grotere afbeelding):

Bij benadering de route die u wantelt tijdens de Rob Roy Way

Programma van dag tot dag

Dag 1. Vliegen met de KLM van Amsterdam naar Edinburgh
U gaat vervolgens op eigen gelegenheid per bus van Edinburgh naar Drymen.

Dag 2. Drymen naar Aberfoyle (17,5 km)
De tocht start in het centrum van het dorp Drymen over een smal pad. De eerste kilometers buiten het dorp zijn over een rustige weg maar al snel wordt de weg vervangen door paden in de bossen. U maakt kennis met het oude Loch Ard Forest en het Queen Elizabeth Forest Park. Als eerste dag is dit een fijne, makkelijke wandeling.

Dag 3. Aberfoyle naar Callander ( 16 km)
Deze dag start met de top van de Mentieth Hills. Daarna gaat het pad verder door bossen en heideland voordat u de daling maakt naar het pittoreske Loch Venachar. Van hieruit volgt weer een stijging over een stukje weg naar Coihallan Wood voordat u in het dorp Callander komt.

Dag 4. Callander naar Strathyre (15km)
Vandaag een relatief makkelijke afstand over een fietspad vanwaar u kunt genieten van mooie uitzichten. Vanuit Callander over de rivier naar het noorden en over de Pass of Leny naar de oevers van Loch Lubnaig. De rest van de wandeling gaat langs de oever van het loch tot het dorp Strathyre.

Dag 5. Strathyre naar Killin (22km)
Het eerste deel van de dag wordt ingenomen door de wandeling in de bossen boven Strathyre met prachtige uitzichten over de glen. Daarna gaat u weer naar beneden op weg naar Lochearnhead.
Om de ongebruikte spoorbaan naar Glen Ogle te bereiken gaat de weg weer omhoog. Eenmaal op het spoor loopt u in de richting van de Tarmachin Ridge en komt u aan in het dorp Killin met de prachtige watervallen van Dochart.

Dag 6. Killin naar Ardtalnaig (19 km)
Vandaag wacht u eerst een lange, geleidelijke klim buiten Killin voordat u de heide op de top bereikt. Na dit stuk heide gaat de weg weer omlaag naar Ardeonaig. De wandeling eindigt met een stuk van 6 km over stille wegen tot u Ardtalnaig bereikt.
Op dit stuk van de wandeling is geen accommodatie en staat er een taxi voor u klaar om u terug naar Killin te brengen voor de overnachting.

Dag 7. Ardtalnaig naar Aberfeldy (24 km)
In de ochtend wordt u weer teruggereden naar Ardtalnaig en gaat de wandeling verder met een rustige start voordat het pad de heuvel opgaat bij Acharn. Eerst even genieten van de Falls of Acharn voordat u verder gaat over het pad dat bekend staat als 'The Queen's Drive'.
U gaat verder door het bos naar de gorge of Aberfeldy en dan naar beneden naar het dorp Aberfeldy.

Dag 8. Aberfeldy naar Pitlochry (15 km)
De laatste dag van de wandeling start met een makkelijk stuk langs de oever van de rivier Tay. Bij Grandtully wordt de Tay overgestoken en dan gaat de weg omhoog wat mooie uitzichten kan opleveren als u terugkijkt naar Strathtay. Daarna komt u op een stuk heidegrond met daarachter Fonab Forest waar u omlaag gaat om Pitlochry te bereiken. Uitkijken als u de drukke A9 oversteekt en daarna een makkelijke wandeling langs de rivier Tummel en via een mooie ijzeren voetbrug komt u Pitlochry binnen. Het einde van de wandeling is op de hoofdweg van het stadje in een kleine herdenkingstuin.

Dag 9. Pitlochry, Edinburgh en Amsterdam
Na het ontbijt is er wellicht nog even tijd om Pitlochry te verkennen voordat u met de trein naar Edinburgh reist om daar met het vliegtuig weer naar Nederland terug te vliegen.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

Wandelaars op de Rob Roy Way
Een uitzicht tijdens de Rob Roy Way
Een langeafstands wandeling gaat neit altijd over gebaande paden
Uitkijkend over de Schotse Hooglanden
Wandelaars in de Scottish Highlands tijdens de Rob Roy Way
Een Highland Coo gaat op de foto

Prijsindicatie (*)

Vanaf € 2.345,- per persoon op basis van 2 personen die in de accommodaties een kamer delen.Inbegrepen

Deze reis is inclusief
  • Retourticket Amsterdam-Schiphol - Edinburgh Airport
  • 8 overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels
  • Bagagevervoer van overnachtingsadres naar overnachtingsadres, tijdens de wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
  • Een informatiepakket, inclusief kaartmateriaal
  • Assistentie voor, tijdens en na uw wandeling.

N.B. Uit veiligheidsoverwegingen worden boekingen van 1 persoon niet geaccepteerd. Er moet iemand bij u zijn om, in het geval er onverhoopt iets gebeurt, hulp te gaan halen.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Ook interessant!

De West Highland Way. Een van de bekendste meerdaagse wandelingen van Schotland. Foto: VisitScotland/Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
Vanaf €1.440 p.p.

West Highland Way

9 daagse individuele wandelreis
Loop de bekende meerdaagse wandeling van Schotland.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel van kust naar kust door de Great Glen van Schotland. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Vanaf € 1.385 p.p.

Great Glen Way

8 daagse individuele wandelreis, van kust naar kust door de Great Glen langs de mooiste lochs van Schotland.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel 100 km door het Speyside whiskygebied. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Vanaf € 1.450 p.p.

Speyside Way

8 daagse individuele wandelreis door het Speyside whisky-gebied.
Inclusief verblijf en bagagevervoer


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.