Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Loch Oich en het Caledonian Canal. Foto: VisitScotland/Airborne Lens

De West Highland Way. Een uitdagende langeafstands-wandeling door de Schotse Hooglanden. Foto: VisitScotland / Kenny Lam, alle rechten voorbehouden

  • Wandel van kust naar kust, dwars door de Great Glen
  • Geniet van adembenemend mooie vergezichten over Loch Ness. Misschien vangt u een glimp van Nessie, het Loch Ness monster...
  • Geniet van een wandeling van dorp naar dorp terwijl u door deze spectaculaire geologische breuklijn loopt

8 dagen
Hotels & B&B's
Guest houses
Vanaf € 2.325,- p.p.

Informatie over deze wandelvakantie

Great Glen Way

De Great Glen Way doorkruist Schotland van west naar oost lang de oevers van de mooiste en beroemdste lochs van Schotland. Deze 127 km lange wandeling is geopend op 30 april 2003 en heeft snel gewonnen aan populariteit vanwege het vele natuurschoon. Omdat de route minder druk en iets gemakkelijker is dan de West Highland Way trekt de Great Glen Way wandelaars aan die een wat rustigere en iets minder uitdagende ervaring willen hebben. Desondanks moet u toch een goede conditie hebben. De langste etappe van deze wandeling is 32 km.

Het beginpunt van de Great Glen Way is in Fort William, aan de voet van de Ben Nevis. De route gaat vervolgens naar het noord-oosten langs de oevers van Loch Lochy, Loch Oich en natuurlijk Loch Ness en eindigt in de hoofdstad van de Highlands, Inverness.

Bij deze langeafstandswandeling regelen wij uw accommodatie en het vervoer van uw bagage. U hoeft alleen een dagrugzakje met zaken die u onderweg nodig heeft mee te nemen. De rest van uw bagage staat 's-avonds weer op u te wachten op uw overnachtingsadres. U overnacht in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels, gebaseerd op 2 personen die een kamer delen. Wij boeken voor u de best beschikbare accommodaties op het moment van boeken. Omdat echter in sommige plaatsen het aanbod van accommodatie erg beperkt is, is het tijdig boeken aan te bevelen. We proberen altijd om een kamer met eigen badkamer te reserveren, maar in het hoogseizoen is dat helaas niet altijd mogelijk.

Aan het einde van uw wandeling boeken wij nog een extra overnachting voor u in Inverness, zodat u nog een dag kunt nagenieten in Inverness en niet al voor dag-en-dauw vanuit Aviemore de trein naar Inveress hoeft te nemen om op tijd op het vliegveld te zijn voor uw terugvlucht.

De te wandelen route

Deze kaart toont bij benadering de door u te wandelen route van de Great Glen Way (click voor een grotere afbeelding):

De route die u loopt tijdens de Great Glen Way (bij benadering)

Programma van dag tot dag

Dag 1. Vliegen met de KLM van Amsterdam naar Inverness.
U gaat vervolgens op eigen gelegenheid per trein van Inverness naar Fort William voor een eerste overnachting.

Dag 2. Fort William, langs de Ben Nevis naar Gairlochy (17 km)
De route start in Fort William en voert vlak langs Inverlochy Castle naar het beginpunt van het Caledonian Canal bij Corpach. Van daaruit volgt de route de breuklijn die de Great Glen heeft gevormd. Wandelend over het trekpad langs het kanaal gaat u naar de Devil’s Staircase, een complex van 8 sluizen. Van hieruit heeft u een mooi uitzicht op de Ben Nevis. U volgt het pad tot in Gairloch.

Dag 3. Gairlochy naar South Laggan via Loch Lochy (19 km)
De tweede wandeldag volgt de westelijke oever van Loch Lochy, hoofdzakelijk door een rustige en bosrijke omgeving. Aan beide oevers van het loch rijzen hoge bergen op.

Dag 4. South Lagan naar Fort Augustus (17 km)
De route volgt de oostelijke oever van Loch Oich en komt uit bij het Caledonian Canal aan de noordzijde van het loch. Dit is een wat eenvoudigere etappe in de wandeling, dus u heeft voldoende tijd om van het omringende natuurschoon te genieten. Na Loch Oich volgt u het kanaal verder tot aan Fort Augustus, aan de zuidpunt van Loch Ness.

Dag 5. Fort Augustus naar Invermoriston (12 km)
Langs de westelijke oever van Loch Ness klimt de route naar bosrijk gebied, op redelijke hoogte boven het loch. Beloning voor de klim zijn de wijde uitzichten over Loch Ness (pas op voor monsters).

Dag 6. Invermoriston naar Drumnadrochit, via Bunloit (23 km)
Vandaag klimt u nogmaals boven het loch om vervolgens het pad te volgen naar Bunloit, ongeveer halverwege het loch. U heeft nu een idee hoe groot Loch Ness eigenlijk is. Van hieruit daalt het pad naar Drumnadrochit, vlak bij het iconische Urquhart Castle.

Dag 7. Drumnadrochit naar Inverness (29 km)
Deze laatste wandeldag begint met een pittige klim. Na ongeveer 4 kilometer verlaat het pad het loch en u klimt de heuvels in waar u beloond wordt met een schitterend uitzicht over Loch Ness en de Great Glen. Inverness ligt in het Noorden. U daalt af door het bos en komt vervolgens aan de oever van de rivier de Ness aan de rand van de stad. Het laatste stukje volgt de oever van de rivier naar het stadscentrum en Inverness Castle.

Dag 8. Inverness
Het is tijd om weer naar huis te gaan. Uw vlucht vertrekt om 11:00 van Inverness Airport en u moet rond 9:30 inchecken voor uw vlucht.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

Twee wandelaars met in de achtergrond Loch Oich. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Loch Oich en het Caledonian Canal. Foto: VisitScotland/Airborne Lens
Een uitzicht tijdens de Great Glen Way
Besneeuwde bergtoppen tijdens de Great Glen Way
De Great Glen Way. Foto: Wilderness Scotland
Inverness Castle, het eindpunt van de Great Glen Way. Foto: Schotland op Maat

Prijsindicatie (*)

Vanaf € 2.325,- per persoon, op basis van 2 personen die in de accommodaties een kamer delen.

Deze reis is inclusief


  • Retourticket Amsterdam-Schiphol - Inverness Airport
  • 7 overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels
  • Bagagevervoer van overnachtingsadres naar overnachtingsadres, tijdens de wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
  • Een informatiepakket, inclusief kaartmateriaal
  • Assistentie voor, tijdens en na uw wandeling

Optioneel

Splits de 7e dag met een extra overnachting in Drumnadrochit. De prijs is afhankelijk van de beschikbare accomodaties en is dus op aanvraag.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Ook interessant!

De West Highland Way. Een van de bekendste meerdaagse wandelingen van Schotland. Foto: VisitScotland/Kenny Lam, alle rechten voorbehouden
Vanaf €1.440 p.p.

West Highland Way

9 daagse individuele wandelreis
Loop de bekende meerdaagse wandeling van Schotland.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel 100 km door het Speyside whiskygebied. Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden
Vanaf € 1.450 p.p.

Speyside Way

8 daagse individuele wandelreis door het Speyside whisky-gebied.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Verken het nog onontdekte Cowal gebied in Argyll, Schotland. Foto: Schotland op Maat
Vanaf €1.365 p.p.

Loch Lomond & Cowal Way

9 daagse wandelreis van Loch Fyne naar Loch Lomond door het Cowal gebied.
Inclusief verblijf en bagagevervoer


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.