Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

De Bay of Laig op het eiland Eigg in de Inner Hebrides. Foto: Schotland op Maat

Uitzicht over de Cuillins tijdens een wandeling op Skye

  • Wandel over het prachtige Knoydart Peninsula, een nog onbedorven gebied in het westen van Schotland
  • Bezoek per boot, de Mary Doune, de kleine eilanden van de Inner-Hebrides, voor de mooiste wandelingen die u zich kunt voorstellen. De boottochtjes zijn op zich een belevenis!
  • Rust uit, praat na en geniet van de uitstekende maaltijden die in het naast uw verblijf gelegen restaurant geserveerd worden.

7 dagen
Verblijf in een wildernis-lodge
Vanaf € 3.595,- p.p.

Informatie over deze wandelvakantie

Begeleid wandelen op Knoydart

De wandelingen op het Knoydart-schiereiland en op de eilanden Skye, Eigg en Rum in de Binnen-Hebriden behoren tot de beste en indrukwekkendste wandelingen die u in Schotland kunt maken. U heeft een zeer goede kans om dieren in het wild te zien, zoals herten, adelaars, dolfijnen en diverse soorten walvissen.

Nadat u geland bent op Glasgow Airport reist u per bus of taxi naar het station van Glasgow. Daar neemt u de trein naar Mallaig. Het traject van Fort William naar Mallaig is één van de mooiste treinritten van Europa. De route gaat bijvoorbeeld over het Glenfinnan-viaduct, bekend uit de Harry Potter-films. In Mallaig gaat u rond 17:50 aan boord van de Mary Doune, die u naar uw verblijf op Knoydart brengt.

De volgende zes dagen maakt u wandelingen over het Knoydart Peninsula en over de eilanden Eigg, Rum en Skye, onder begeleiding van een ervaren gids. U wandelt in een internationaal gezelschap van maximaal 8 personen. De wandelingen in de natuur van de nog onbedorven wildernis in dit deel van Schotland zijn met recht uniek te noemen. De boottochtjes naar de kleine eilanden voegen hier nog een extra dimensie aan toe, met het voorbij glijdende uitzicht op de pieken van de Cuillins op Skye en op de kleinere eilanden van de Inner Hebrides, zoals Canna, Rum en Eigg. U heeft een grote kans om wilde dieren te zien op het land zoals herten en otters, op zee bruinvissen, walvissen en met enig geluk, ook dolfijnen en in de lucht vaak roofvogels als adelaars en valken.

De wandelingen variëren in kilometers / uren van 8 km waar men ongeveer 4 uur over doet tot 14 km. waar in dit gebied ongeveer 6 uur voor staat.

Op de laatste dag wordt u met de Mary Doune terug gebracht naar Mallaig en er wordt voor gezorgd dat u op tijd weer bij het station in Mallaig bent om de trein naar Glasgow te nemen.

Accomodatie en maaltijden

U logeert in een eenvoudige, maar comfortabele lodge in Knoydart. De lodge staat aan het strand en vanuit de lodge heeft u een fraai uitzicht op Skye. Als u 's-ochtends wat vroeger opstaat dan zult u vaak herten zien, die rond de lodge aan het grazen zijn. De kamers zijn relatief klein en zeer eenvoudig. Op de begane grond is een comfortabele zitkamer, een ruime, open keuken en de badkamer. De badkamer, met wastafels, 3 douches en 2 toiletten, wordt gedeeld.

Overdag wordt energie gegenereerd en na 11 uur in de avond gaat het licht uit. Wifi is beschikbaar zolang de generator aan staat en dan kunnen ook camera's, telefoons en laptops en dergelijke opgeladen worden.

De maaltijden tijdens het verblijf worden geserveerd in het naastgelegen restaurant en vormen een hoogtepunt van de dag. Geeft het a.u.b. aan als er rekening moet worden gehouden met een dieet of bepaalde eetwensen.

Vertrekdata


Deze reis wordt in groepsverband gemaakt en per datum is het aantal deelnemers beperkt. Informeer bij ons naar de nog beschikbare vertrekdatums.

Het wandelgebied

Deze kaart toont het gebied waar u de wandelingen maakt (click voor een grotere afbeelding):

Het gebied waarin u tijdens de vwandelvakantie op Knoydart gaat wandelen

Programma van dag tot dag

Dag 1. Naar Knoydart
In de ochtend vliegt u van Amsterdam naar Glasgow. Na aankomst reist u u met de bus naar het centrum van Glasgow om daar op te trein te stappen via Fort William naar Mallaig. Aan het einde van de middag wordt u met een privé-boot, de Mary Doune, naar de basis in Doune op Knoydart gebracht.

Dag 2. De Black Hills van Knoydart
U maakt een wandeltocht naar de weinig bezochte voetheuvels op het schiereiland Knoydart en de kustlijn van Airor. De wandeling start bij de deur van de lodge richting de Black Hills en de top van Roine na Beinne. Er is vandaag een goede kans om adelaars en herten te zien.
Wandeldetails: 14 km. of ongeveer 7 uur.

Dag 3. Isle of Eigg
De Mary Doune Brengt u naar het eiland Eigg. Het doel van de wandeling is de top van An Sgurr, het hoogste punt van het eiland, die uitsteekt boven het omringende heidelandschap. Vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over het eiland en de omringende zee.
Wandeldetails: 8 km. of ongeveer 4 uur.

Dag 4. Mam Barrisdale
De wandeling van vandaag eindigt in 'the Old Forge', de meest afgelegen pub in Schotland. Per boot wordt u via het stemmige Loch Hourn naar de mooie Barrisdale Bay gebracht. Vervolgen volgt u het pad naar Mam Barrisdale, een klim van ongeveer 450 meter. Daarna gaat het pad omlaag en door Glean an Dubh-Lochain naar Inverie, waar de Mary Doune op u ligt te wachten. Maar eerst een welverdiende pint…
Wandeldetails: 14 km. of ongeveer 6 uur.

Dag 5. Isle of Rum
De Mary Doune brengt u via de Sound of Sleat naar het eilandje Rum voor een prachtige wandeling over dit mooie eiland. In de namiddag brengt u Mary Doune u weer terug naar de basis.
Wandeldetails: 10 km. of ongeveer 5 uur.

Dag 6. Loch Coruisk op het Isle of Skye
Het laatste eiland dat bezocht wordt tijdens deze vakantie is het Isle of Skye, waar gewandeld wordt in de Cuillin mountains. De Mary Doune brengt u naar Loch Coruisk. een van de meest indrukwekkende plekken in Schotland, voor een wandeling langs het loch.
Wandeldetails: 11 km. of ongeveer 5 uur.

Dag 7. Sgurr Coire Choinnichean
De indrukwekkende top van Sgurr Coire Choinnichean ligt achter het dorp Inverie.
De wandeling gaat, via een goed te volgen pad, naar de top, waar u kunt genieten van uitzichten over Inverie Bay, het Isle of Skye en het schiereiland Knoydart.
Wandeldetails: 10km. of ongeveer 5 uur.

Dag 8. Weer terug naar Nederland
Na een ontspannen ontbijt brengt de Mary Doune u weer terug naar Mallaig, op tijd om de trein terug naar Glasgow te halen. In Glasgow aangekomen reist u per bus naar naar het vliegveld en gaat u weer terug naar Nederland.


N.B. Ter plaatse kan het zijn dat er iets aan het programma wordt aangepast door de gids als bijvoorbeeld de weersomstandigheden niet goed zijn.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

Begeleide wandelingen op Knoydart, Rum, Eigg en Skye
Wandelaars op Knoydart
Uitzicht over een loch met een regenboog
De Mary Doune wacht op de wandelaars op Loch Hourn
Genieten van een prachtig uitzicht
Wandelen naar de top van An Sgurr op het Isle of Eigg
Wandelaars tijdens een wandeling op Knoydart en de kleine eilanden
Wandelaars bij het indrukwekkend Loch Coruisk op het Isle of Skye

Prijsindicatie (*)

Per persoon: € 3.595,-

Voor alleen reizenden wordt geen toeslag gerekend, maar er wordt van u verwacht dat u eventueel een kamer deelt met een andere reiziger. Als u alleen op een tweepersoons-kamer wilt verblijven dan wordt een toeslag gerekend. Het aantal kamers is echter beperkt, dus dit gaat op een first come basis.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen bij deze wandelreis zijn:
  • Vliegticket Amsterdam - Glasgow International retour inclusief een koffer van max. 23 kg. in het ruim
  • 6 nachten verblijf in een 'wilderness lodge' op het strand van Knoydart
  • De maaltijden tijdens het verblijf vanaf het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag
  • De diensten van een bekwame gids
  • De boottochten tijdens de wandelingen.

Optioneel kunnen wij voor of na de wandelingen een overnachting voor u boeken in Glasgow.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

7 dagen
Verblijf in een wildernis-lodge
Vanaf € 3.595,- p.p.

Ook interessant!

Verken de paden die ooit door Rob Roy MacGregor werden gebruikt. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf € 1.365 p.p.

Rob Roy Way

9 daagse wandelreis over de paden die ooit door Rob Roy MacGregor werden belopen.
Inclusief verblijf en bagagevervoer

Wandel door de Cairngorms en door het Royal Deeside gebied onder begeleiding van een gids. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf €2.650 p.p.

Cairngorms & Deeside

Begeleid wandelen door de indrukwekkende Cairngorms en de lieflijke Deeside. Inclusief verblijf in kleine hotels en de maaltijden tijdens de wandeldagen.

Begeleide wandelingen door de spectaculaire natuur van Skye. Foto: Wilderness Scotland
Vanaf € 2.825 p.p.

Isle of Skye

Begeleide wandelingen in de geweldige natuur van Skye
Inclusief verblijf (met ontbijt en lunch), welkomstdiner en diner op de laatste wandeldag


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.