Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Schotland, land met 1000 gezichten

Scotland Welcomes you

Veelzijdig Schotland

Bonny Scotland. Land van lochs en heide, van doedelzakken en tartans, van kastelen en veldslagen en van het monster van Loch Ness. En meer. Veel meer... Schotland is verrassend afwisselend. Elk gebied in Schotland heeft zijn eigen karakter. In het zuiden treft u de Scottish Borders en Dumfries and Galloway met hun zacht glooiende heuvellandschappen. De Highlands kenmerken zich door het overweldigende, vaak ruige landschap met schitterende en adembenemende vergezichten. De eilanden zijn door de zee en de wind gevormd, net als hun bewoners, ruig en gastvrij. Bij de westelijk gelegen eilandjes moet u uitkijken dat u zich niet in het Caribisch gebied waant.

Schotse steden en dorpen

Schotland kent ook elegante steden als Edinburgh, Glasgow en Aberdeen, waar u naar hartenlust kunt winkelen of  waar u een paar van de vele musea kunt bezoeken. Er zijn ook gezellige dorpjes met een eigen karakter, waar het sociale leven zich afspeelt in de dorpswinkel en in de pub en waar u als toerist natuurlijk van harte welkom bent.

Historisch Schotland

Schotland is een land met een rijke historie. De muur van Hadrianus, die ooit de Romeinen moest beschermen tegen de wilde Picten slingert zich van oost naar west in het zuiden van het land. De slagvelden, waar zich beroemde veldslagen hebben afgespeeld, kunnen nog steeds bezocht worden en ook veel van de landhuizen en kastelen staan tegenwoordig open voor het publiek.

Gastvrij Schotland

De Schot is met recht trots op zijn geschiedenis en op zijn land en zal elke bezoeker gastvrij en vriendelijk ontvangen. Kortom, bezoek Schotland en u zult, net als wij, uw hart aan het land en haar bewoners snel verliezen.

Benieuwd geworden naar Schotland?

Een kaart van Schotland
Rijden door de Highlands met een landrover
Spelers op de 18e hole van St Andrews, the Old Course
Uitzicht over Loch Lomond
March of the Clansmen
Uitzicht over Calander in de Schotse Highlands
Terug naar de inhoud