Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Caerlaverock Castle. Foto: VisitScotland/Damian Shields

Zuidwest Schotland

Zuidwest Schotland

Het zuidwesten van Schotland wordt nog weinig door Nederlanders bezocht. Als u met uw kinderen naar Schotland reist dan is Zuidwest Schotland zeker het overwegen waard. Maar ook voor volwassenen is er veel te zien, doen en beleven.

De natuur in Dumfries & Galloway is afwisselend. Aan de kust vindt u indrukwekkende zeekliffen en mooie zandstranden. Het is er perfect voor surfers, maar ook voor een heerlijke strandwandeling. En kinderen vermaken zich prima tijdens het zoeken naar zeediertjes in een van de vele rotspoeltjes van Brighouse Bay.

In het binnenland is het land groen en kunt u dwalen in de uitgestrekte bossen. Volg een van de vele wandelingen of ga er op uit op een mountain bike. Maar er zijn ook veel musea, kastelen en attracties te vinden voor het hele gezin. Door het milde klimaat en de invloed van de warme golfstroom zijn er ook vele, fraai aangelegde tuinen te bezoeken, zoals de Dunskey Gardens, de Crichton Gardens en de tuinen van het fraaie Drumlanrig Castle.

Omdat Engeland niet ver weg is, is het ook een gebied met een lange en roerige geschiedenis. De onafhankelijkheidsoorlogen hebben hun sporen achtergelaten en dat is te zien aan de vele kastelen, landhuizen en kasteelruïnes die dit gebied rijk is.

Schotlands nationale dichter, Robert Burns heeft hier geleefd en gewerkt. U kunt het geboortehuis van Robert Burns bezoeken in Alloway bezoeken.

Zomaar een paar voorbeelden (maar er is nog veel meer te zien en te ontdekken):
  • Verken de ruïne van Caerlaverock Castle. Dit indrukwekkende kasteel kunt u bezichtigen. Kinderen vermaken zich prima in het bij het kasteel gelegen themapark.
  • In het Lagan Activity Center kunt u onder meer boogschieten, off-road rijden op een Segway of de langste zip wire (820 meter) van de UK ervaren, als u durft.
  • De Mull of Galloway Experience kunt u de 115 treden van de vuurtoren beklimmen en genieten van het uitzicht, bij goed weer helemaal tot Ierland. Met wat geluk kunt u zelfs dolfijnen zien.

Kortom, het zuidwesten van Schotland is een perfecte plek voor een vakantie voor het hele gezin.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.