Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Dolfijnen in de Moray Firth. Foto: Dolphin Spirit

Dolfijnen spotten met Dolphin Spirit

Dolfijnen spotten met Dolphin Spirit

Bezoek vanuit Inverness de dolfijnen van de Dornoch Firth en Moray Firth op een snelle RIB of een comfortabele boot met Dolphin Spirit

In de Moray Firth en Dornoch Firth bevindt zich een vaste populatie dolfijnen (tuimelaars of 'bottle nose dolpins'). Zij gedijen uitstekend in deze, toch druk bevaren wateren en behoren tot de grootste van hun soort, dank zij de vette zalmen die zij tijdens de trek van de zalmen verorberen. Deze dolfijnen zijn vaak zelfs van land af te zien. Bij Chanonry Point, aan de noordwest-kust van de Moray Firth, heeft u een goede kans om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Maar u kunt ook vanaf het water op zoek gaan naar deze dieren. Vanuit Inverness wordt door onze partner, Dolphin Spirit, een aantal dolfijnentrips aangeboden met een grote kans om deze dieren te observeren. U kunt kiezen uit:

  • de Dolphin Spirit Wildlife Cruise: op een een comfortabel schip gaat u, onder begeleiding van een deskundige gids, de Moray Firth op, op zoek naar de dolfijnen. De Dolphin Spirit is ook toegankelijk voor hen die minder goed ter been zijn of die afhankelijk zijn van een rolstoel

  • de Dolphin Spirit Mischief. Een snelle en spannende trip langs de kust van de Moray, die de adrenaline door de aderen doet stromen, op een RIB (Rigid Inflatable Boat).

Het aantal plaatsen aan boord is beperkt en zeker in het hoogseizoen zijn de dolfijnentrips zeer gewild. Daarom adviseren wij u om uw trip van tevoren, vanuit Nederland te laten boeken om teleurstelling te voorkomen. Schotland op Maat kan, als onderdeel van uw reis, plaatsen aan boord voor u reserveren.

Wij kunnen niet garanderen dat u daadwerkelijk dolfijnen zult zien. Wel dat u zult genieten van de schitterende natuur en met plezier kunt terugdenken aan uw zoektocht naar de dolfijnen...


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.