Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

De Nevis Range in de winter. Foto: Nevis Range

De Nevis Range bij Fort William

De Nevis Range bij Fort William

Ga de hoogte in op de Nevis Range en geniet van schitterende uitzichten, soms tot aan de Binnen Hebriden.

De Nevis Range bij Fort William is de enige plek in het Verenigd Koninkrijk met een kabelbaan met gondels, die bezoekers naar het 650 meter hoger gelegen bezoekerscentrum op de berg Aonach Mor brengt. De reis met de gondel duurt ongeveer 15 minuten en tijdens deze reis heeft u ruimschoots de gelegenheid om te genieten van de adembenemend mooie uitzichten op de omringende lochs en glens.

Eenmaal boven gekomen kunt u op een heldere dag tot aan de eilanden van de Inner Hebrides kijken. In het Snowgoose restaurant in het bezoekerscentrum kunt u terecht voor een lunch of een drankje, misschien met een stukje huisgemaakt gebak erbij.

Boven zijn een aantal wandelingen uitgezet naar uitzichtpunten. De paden zijn goed aangegeven en begaanbaar. Mountain bikers kunnen hun fiets achterop de gondel plaatsen en zo naar boven om dan daar een adembenemende afdaling te beginnen.

Bij het basisstation kunt u in de Pinemarten cafe bar terecht voor een versnapering. Vanaf het basisstation zijn er ook veel uitgezette wandelingen en fietsparcours.

Bij de Nevis Range worden veel activiteiten georganiseerd. Zo kunnen mountain bikers hun vaardigheden testen op diverse parcours, bergaf! (zie de website van de Nevis Range voor meer informatie).

De Aonach Mor is de berg naast de Ben Nevis.

Tip! Neem warme kleding mee. Boven kan het verraderlijk koud zijn.

U kunt vooraf uw tickets boeken bij Schotland op Maat.


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.