Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: Schotland op Maat

Kleiduiven schieten

Kleiduiven schieten

Pull!!! En een kleiduif wordt in de lucht geworpen en het is aan u om deze, met schot uit een jachtgeweer, te raken. Zeker als u dit nog nooit gedaan heeft dan is dat lastiger dan het lijkt.

Kleiduiven schieten is een leuke activiteit en staat garant voor een genoegelijke tijd in de open lucht. U krijgt persoonlijk instructie en als u met een groep bent dan wordt er zelfs een wedstrijd georganiseerd. Deze spannende sport is niet alleen voor de 'gentry'. Ook als u geen adelijk bloed door de aderen heeft stromen, dan zal dit bloed toch sneller gaan stromen als u de trekker overhaalt en het u lukt om de kleiduif te raken.

In Schotland kunt u op diverse plaatsen op kleiduiven schieten.En als u nog nooit een geweer in uw handen heeft gehad dan staat er een instructeur klaar om u aanwijzingen te geven en om u te assisteren.

Voor het kleiduiven schieten geldt er wel een leeftijdsgrens. Bij de meeste aanbieders geldt dat personen onder de 18 jaar niet aan deze bezigheid mogen deelnemen. Dat komt door de terugslag van het geweer die bij jeugdigen voor blessures kan zorgen. Bij sommige aanbieders wordt gezegd dat iemand die 10 minuten een gewicht van 1 kg met gestrekte arm omhoog kan houden, sterk genoeg is om mee te doen.

Prijsindicatie, inclusief instructie:
  • 25 patronen € 60
  • 50 patronen € 85
  • 100 patronen € 115
Dit is inclusief het gebruik van het geweer, de patronen, de kleiduiven, oog- en oorbescherming en verzekering.

De prijzen verschillen overigens per aanbieder maar de genoemde prijzen zijn een goede indicatie.

Een vrouw richt haar geweer op een kleiduif die net in de lucht is geworpen. Foto: VisitScotland / Paul Tomkins


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.