Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: Schotland op Maat

Historische wandeling door Edinburgh

Historische wandeling door Edinburgh

Herleef de geschiedenis van Edinburgh tijdens een stadswandeling lang historisch belangrijke plekken onder begeleiding van een ervaren gids.

Een History Walk door Edinburgh is een ervaring die u niet wilt missen! Samen met een deskundige gids/verhalenverteller loopt u, in een klein gezelschap, door de stad terwijl u naar de leuke, interessante en soms spannende verhalen luistert. De gids wijst tijdens de wandeling u op bijzondere plekken waar u normaal gesproken zomaar aan voorbij zult lopen. Hij of zij kent de historie achter die plekken, een historie die u in geen enkele reisgids zult terugvinden.

En om maar niets te missen krijgt u een ontvanger en koptelefoon mee, zodat u alles goed kunt verstaan over de drukte van de stad heen.

U kunt kiezen uit diverse stadswandelingen:

Historic Underground
U krijgt exclusieve toegang tot de Blair Street Underground Vaults, het grootste ondergrondse systeem van Edinburgh uit de 18e eeuw. Het verhaal gaat over het Georgiaanse verleden van Edinburgh en de inwoners.

Dagelijks om 12:00, 14:00 en 16:00.
Duur: 1 uur en 15 minuten.
Volwassenen: € 21,-, senioren: € 18,-, kinderen: € 13,-

Secrets of The Royal Mile
Een prima introductie tot Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. De gids begeleidt u ook door Edinburgh Castle (toegang niet inbegrepen) als u dit wilt.

Dagelijks om 10:00 en 13:00.
Duur enkel wandeling: 1,5 uur. Inclusief kasteel: 2 uur en 15 minuten.
Volwassenen: € 21,-, senioren: € 18,-, kinderen: € 13,-

Outlander Tour
Ontdek het Edinburgh uit 1745 waar de Jacobieten opstand de poorten van de stad bereikt en Bonnie Prince Charlie toegejuicht wordt door duizenden inwoners.
U krijgt een inkijkje achter de schermen met feiten en fictie.

Zaterdag om 10:30.
Duur: 2 uur.
Volwassenen: € 21,-, senioren: € 18,-

Tour & Whisky tasting
Een wandeling door de oude stad met verhalen over de productie van whisky met aan het eind een whisky-proeverij bij Megget's cellar.

Zaterdag en zondag om 16:00.
Duur: 2 uur.
Volwassenen € 52,-

Treasures of the Old Town
Ontdek tijdens deze wandeling de verborgen schatten van Edinburgh.

Zaterdag en zondag om 10:00.
Duur: 1 uur en 45 minuten inclusief bezoek aan the Palace of Holyroodhouse. Zonder dit bezoek is de tour 1 uur en 30 minuten.
Volwassenen: € 21,-, senioren: 18,-, kinderen: € 13,-


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.