Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: Mercat Tours

Edinburgh Ghost Walk

Edinburgh Ghost Walk

Edinburgh Ghost Walk. Griezelen en gruwelen tijdens een wandeling door de historische binnenstad van Edinbugh.

Met de lange, vaak donkere en bloedige geschiedenis van Edinburgh is het niet verwonderlijk dat de rusteloze zielen van de overledenen zich soms roeren. U bezoekt de meest geplaagde en soms voor het publiek verborgen plekken in de de oude binnenstad van Edinburgh en luistert u naar de, vaak huiveringwekkende, verhalen van moord, executie en kwelling.

Tijdens de wandeling wordt u begeleid door een deskundige, stemmig geklede gids die de verhalen en de geschiedenis kent, die al uw vragen kan beantwoorden en die u, indien nodig, ook kan bijstaan, mocht het u allemaal wat teveel worden.

De tours worden in het Engels gegeven, maar zijn ook geschikt voor kinderen. De gidsen zorgen ervoor dat zij betrokken worden in het verhaal. U krijgt een ontvanger met een koptelefoon mee, zodat u de gids goed kunt verstaan.

Let op! Het aantal plekken per tour is beperkt. Om teleurstelling te voorkomen is het dan ook zeer aan te bevelen om vooraf, via Schotland op Maat, uw plaatsen op de tour te reserveren.

Bloedstollende vertellingen tijdens een spookwandeling door de Edinburgh Dungeons
De duistere kant van Edinburgh tijden een ghost tour door de stad en de dungeons

Ghostly Underground
De echte geschiedenis van de Blair Street Vaults is verschrikkelijk genoeg. Hier vindt u geen verzonnen verhalen of spookhuistaferelen, de werkelijkheid is al meer dan voldoende. Luister naar wat er zich allemaal heeft afgespeeld in de Edinburgh Vaults.

Dagelijks om 11:00, 13:00, 15:00 en 17:00
Duur 1 uur en 15 minuten
Volwassen: € 20,00, kinderen: 13,50, Senioren: € 17,50*

Doomed, Dead & Buried:
U verkent de spookachtige ondergrondse kamers van Blair Street, waar geen andere tour komt. Daarna naar de Canongate graveyard.

Dagelijks om 19:30 en 20:30
Duur: 1 uur en 45 minuten
Volwassenen: € 25,-, Senioren: € 23,50*

Evening of Ghosts & Ghouls
De avond begint met een wandeling naar de donkere steegjes van Edinburgh en via de gekrochten van Blair Street komt u in een kelder met kaars verlichting voor een 'dram' whisky en een avond van storytelling.

Dagelijks om 19:00, 20:00 en 21:00
Duur: 2 uur
Volwassenen: € 26,50, Senioren: € 23, Kinderen: € 16*

Hidden & Haunted
Een tour om kippenvel van te krijgen. Tijdens de tour krijgt u ware verhalen te horen over de moorden die hier hebben plaats gevonden.
Alleen te boeken voor personen ouder dan 18 jaar.

Dagelijks om 21:30 en 22:00
Duur: 1 uur
Volwassenen: € 20,50 en senioren: € 17,50*

* De genoemde prijzen zijn richtprijzen en afhankelijk van de koers van het Britse Pond.


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.