Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Edinburgh Castle. Foto: VisitScotland / Kenny Lam

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle staat op een vulkanische rots en domineert de skyline van Edinburgh. Het is een must voor iedereen die Edinburgh bezoekt. Deze voormalige koninklijke residentie, die eveneens als bastion, kazerne en gevangenis gediend heeft, schonk haar naam aan de stad als samentrekking van het Gaelische woord Din Eidyn, ‘vesting van Edwin’ en burgt.

Edinburgh Castle heeft een aantal interessante en historische plekken die u kunt bezoeken:

  • Saint Margaret’s Chapel, het laatste overblijfsel van het 12e eeuwse kasteel.
  • Het Scottish National war Memorial: een 18e eeuws gebouw ter nagedachtenis aan 150.000 Schotse soldaten die zijn omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog.
  • The National War Museum of Scotland: De geschiedenis van de Schotse soldaat komt aan bod in dit fascinerende museum in het Ordnance Storehouse.
  • The Great Hall: gebouwd in het begin van de 16e eeuw waarbij in het oorspronkelijke gebouw geen één spijker gebruikt is; alles wordt bij elkaar gehouden door pennen.
  • De verblijven van Koningin Mary Stuart: met familieportretten en mooi bewerkte schouwen. In de kleine ruimte achterin, met het beschilderde plafond, werd Mary Stuarts zoon geboren.
  • The Honors of the Kingdom: de geschiedenis van de kroonjuwelen wordt vertoond met behulp van mannequins, audiomontages en dergelijke. Daarna kom je in de zaal waar de beroemde kroon, degen en koningsstaf worden bewaard met als hoogtepunt de fameuze Stone of Destiny.
Vanaf het kasteel heeft u ook een mooi en weids uitzicht over de stad Edinburgh en de omgeving.

Om klokslag 1 uur in de middag wordt het traditionele kanonschot afgeschoten. Een leuk moment en als u op die tijd op het kasteel bent, ga dan zeker even kijken.

U kunt dus zonder meer een paar uur doorbrengen in het kasteel. Edinburgh Castle heeft ook een gezellige tea room waar u een kopje koffie of the of de lunch kunt gebruiken.

Boek u tickets vooraf bij Schotland op Maat! U kunt dan de rij bij de kassa overslaan en sneller aan uw bezoek beginnen.

Edinburgh Castle en de Ross fontein in Princess Street Gardens. Foto: VisitScotland/Kenny Lam


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.