Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Whisky tour met chauffeur

Rondreizen > Maak uw (rond-)reis nog leuker!
Een vat whisky wordt geselecteerd. In de opslag ligt de whisky vele jaren te wachten tot op het moment dat ze gebruikt worden voor blenden en bottelen.

Een whisky trail volgen door het Speyside gebied in Schotland? Dat is een leuke ervaring voor elke liefhebber van Single Malt Whisky.

In het Speyside-gebied zitten veel bekende Schotse distilleerderijen, zoald de Glenfiddich, de Glenlivet, Cardhu, Aberlour en nog veel meer. En veel distilleerderijen kunt u bezoeken. Na een distillery tour met een uitleg over het productieproces is het tijd om het eindproduct te proeven.

Veel distilleerderijen bieden naast de standaard tour nog uitgebreidere tours, met bijvoorbeeld het proeven van 5 zeer verschillende expressies van de whisky (Aberlour) of kennismaken met de gouden combinatie van chocolade en whisky (Dalwhinnie). Deze uitgebreidere tours kunt u vaak alleen op afspraak volgen.

Maar dan moet iemand wel 'de Bob' zijn! Boek daarom een whisky-tour met chauffeur bij Schotland op Maat, geef aan wat uw favoriete Speyside whisky-merken zijn en wij zorgen, in samenspraak met u, voor de rest. U wordt rondgereden in een (klassieke) auto en u kunt naar hartenlust proeven van de whisky's...


Tijdens een rondleiding door een distilleerderij komt u alles te weten over het maken van de Schotse single malt whisky. En na alfloop kunt u proeven...
Logo op de muur van de Glenlivet Distillery
De Strathisla Distillery in Keith maakt niet alleen een bijzonder mooie Single Malt, maar is ook de producent van de bekende Chivas Regal en de Houses of Parliament-whisky.
De tuin rond de Glenfiddich distillery is fraai onderhouden en nodigt uit om even te gaan zitten.
Whiskyvaten voor de Glenfiddich distillery
Via de spiritsafe regelt de 'still master' welk deel van het distillaat geschikt is voor verdere distillatie.Na twee, of in een enkel geval drie keer distilleren wordt de 'white spirit' opgelagen in vaten om jaren te rijpen.
Terug naar de inhoud