Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

De West Highland Way. Een wandeling door de Schotse Hooglanden

Actief in Schotland > Wandelen in Schotland
Een groep wandelaars op de West Highland Way

Hoogtepunten van de West Highland Way

 • Ga de uitdaging aan en loop Schotlands bekendste langeafstandswandeling!
 • Ervaar het wisselende landschap tijdens een wandeling vanuit de laaglanden naar het hart van de Schotse hooglanden.
 • Loop door de adembenemend mooie landschappen van Loch Lomond, Rannoch Moor en Glencoe.

De West Highland Way

De West Highland Way is een klassieke langeafstandswandeling van 150 km van Milngavie, aan de rand van Glasgow naar Fort William in de Highlands. De route gaat via de lieflijke oever van Loch Lomond, over het stemmige Rannoch Moor, door de adembenemend mooie vallei van Glencoe en over de hoge pas van de Devil’s Staircase voordat de route eindigt in Fort William, aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste munroo van Schotland. De West Highland Way wordt gelopen door mensen van alle leeftijden, waardoor dit een leuk en vooral sociaal evenement is. U loopt de West Highland Way op eigen gelegenheid, zonder begeleiding. U krijgt gedetailleerde kaarten en uitgebreide beschrijvingen van de route zodat u weet wat er onderweg te zien is. Om de West Highland Way te lopen moet u in een goede conditie zijn. Het is niet mogelijk om delen van de wandeling af te snijden of over te slaan en GSM-ontvangst is zeer wisselend en vaak afwezig.

Bij deze langeafstandswandeling regelen wij uw accommodatie en het vervoer van uw bagage. U hoeft alleen een dagrugzakje met zaken die u onderweg nodig heeft mee te nemen. De rest van uw bagage staat 's-avonds weer op u te wachten op uw overnachtingsadres. U overnacht in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels, gebaseerd op 2 personen die een kamer delen. Wij boeken voor u de best beschikbare accommodaties op het moment van boeken. Omdat echter in sommige plaatsen het aanbod van accommodatie erg beperkt is, is het tijdig boeken aan te bevelen. We proberen altijd om een kamer met eigen badkamer te reserveren, maar in het hoogseizoen is dat helaas niet altijd mogelijk.

Deze reis is inclusief

 • Retourticket(s) Amsterdam-Schiphol - Glasgow Airport
 • 8 overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels
 • Bagagevervoer van overnachtingsadres naar overnachtingsadres, tijdens de wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
 • Advies over het openbaar vervoer in Glasgow (wij regelen dit niet vooraf, zodat u zelf de keuze heeft of u een taxi of de trein en bus neemt
 • Assistentie voor, tijdens en na uw wandeling.

Kosten van deze reis (*)

 • Met verblijf in standaard accommodatie: € 1.387,- per persoon
 • Met verblijf in 3- en 4- sterren hotels  : € 1.545,- per persoon
 • Met verblijf in 3-, 4- en 5-sterren hotels en met 1 overnachting in Inverlochy Castle bij Fort William en 1 overnachting in Glencoe House in Glencoe € 2.017,- per persoon.

Deze prijzen zijn op basis van 2 personen die per accommodatie een kamer delen.


Optionele extra's

 • Een extra overnachting op dag 6 om deze langere sectie in twee dagen af te leggen
  • Bij verblijf in de standaard accommodatie: € 90,- extra per persoon
  • Bij verblijf in 3- en 4- sterren hotels : € 125,- extra per persoon.

Uit veiligheidsoverwegingen worden boekingen van 1 persoon niet geaccepteerd. Er moet iemand bij u zijn om, in het geval er onverhoopt iets gebeurt, hulp te gaan halen.

Niet de hele route in een keer lopen?

Dat kan. U bent namelijk niet afhankelijk van een gids of groep. Als u de helft van de route wilt lopen dan adviseren wij om in Tyndrum te starten naar Fort William. U kunt vanaf Glasgow met de trein naar Tyndrum en daar de volgende dag starten met wandelen. In totaal bent u dan 5 dagen / 4 nachten in Schotland.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.Bij benadering loopt u deze route tijdens de West Highland Way, de beroemdste Langeafstandswandeling van Schotland
Een aanwijzer geeft u de route die u loopt tijdens de West Highland Way in Schotland
Twee wandelaars op een sectie van de West Highland Way
Twee wandelaars op een pad door de bergen tijdens de West Highland Way in Schotland
Het oorlogsmonument bij Rowardennan, aan de oostelijke oever van Loch Lomond.
Twee wandelaars op het pad bij Beinn Damph, met op de achtergrond Loch Torridon en de Torridon Hills.
Een wandelaar in de Schotse Hooglanden, op de West Highland Way
Terug naar de inhoud