Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Begeleide wandelvakantie Knoydart Peninsula

Actief in Schotland > Wandelen in Schotland
Wandelaars op Skye

Hoogtepunten van deze wandelvakantie

 • Wandelen over het prachtige Knoydard Peninsula en loop de mooiste, meest afgelegen wandelroutes van Schotland.
 • Bezoek per boot, de 'Mary Doune', de kleine eilanden van de Inner Hebrides en maak de mooiste wandelingen die u zich kunt voorstellen. De boottochtjes zijn op zich een belevenis!
 • Rust uit, praat na en geniet van de uitstekende maaltijden, die in het naast uw verblijf gelegen restaurant geserveerd worden.
 

De reis

Nadat u geland bent op Glasgow Airport reist u per bus of taxi naar het station van Glasgow. Daar neemt u de trein naar Mallaig. Het traject na Fort William is één van de mooiste treinritten van Europa. De route gaat bijvoorbeeld over het Glenfinnan-viaduct, bekend uit de Harry Potter-films. In Mallaig gaat u rond 17:50 aan boord van de Mary Doune, die u naar uw verblijf op Knoydart brengt.

De volgende zes dagen maakt u wandelingen over het Knoydart Peninsula en over de eilanden Eigg, Rum en Skye onder begeleiding van een ervaren gids. U wandelt in een international gezelschap van maximaal 8 personen. De wandelingen in de natuur van de nog onbedorven wildernis in dit deel van Schotland zijn met recht uniek te noemen. De boottochtjes naar de kleine eilanden voegen hier nog een extra dimensie aan toe, met het voorbij glijdende uitzicht op de pieken van de Cuillins op Skye en op de kleinere eilanden van de Inner Hebrides, zoals Canna, Rum en Eigg. U heeft een grote kans om wilde dieren te zien op het land zoals herten en otters, op zee bruinvissen, walvissen en met enig geluk ook dolfijnen en in de lucht vaak roofvogels als adelaars en valken.

De wandelingen variëren in kilometers / uren van 8 km waar men ongeveer 4 uur over doet tot 14 km. waar in dit gebied ongeveer 6 uur voor staat.

Op de laatste dag wordt u me de Mary Doune terug gebracht naar Mallaig en er wordt voor gezorgd dat u op tijd weer bij het station in Mallaig bent om de trein naar Glasgow te nemen.

Accomodatie en maaltijden

U logeert in een eenvoudige, maar comfortabele lodge in Knoydart. De lodge staat aan het strand en vanuit de lodge heeft u een fraai uitzicht op Skye. Als u 's-ochtends wat vroeger op staat, dan zult u vaak herten zien, die rond de lodge aan het grazen zijn. De kamers zijn relatief klein en zeer eenvoudig en de badkamer, met 3 douches en 2 toiletten, wordt gedeeld.

Overdag wordt energie gegenereerd en na 11 uur in de avond gaat het licht uit. Wifi is beschikbaar zolang de generator aan staat en dan kunnen ook camera's, telefoons en laptops en dergelijke opgeladen worden.

De maaltijden tijdens het verblijf worden geserveerd in het naast liggende restaurant en vormen een hoogtepunt van de dag. Geeft u a.u.b. aan als er rekening moet worden gehouden met een dieet of bepaalde eetwensen. Om naar het restaurant te kunnen lopen heeft u schoenen nodig met een goede grip.


Inbegrepen

 • Vliegticket Amsterdam - Glasgow International retour inclusief een koffer van max. 23 kg. in het ruim.
 • 7 nachten verblijf in een 'wilderness lodge' op het strand van Knoydart.
 • De maaltijden tijdens het verblijf vanaf het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag.
 • De diensten van een bekwame gids / boot kapitein.
 • Het transport per boot vanaf begin- en eindpunt in Mallaig.

Niet inbegrepen

 • De treinreis van Glasgow naar Mallaig
 • Drankjes, tips en andere persoonlijke uitgaven.

Prijsindicatie (*)

 • De prijsindicatie voor deze wandelvakantie is: € 2.499,-


         


Toeslag voor alleen reizende personen


Voor alleen-reizenden personen wordt geen toeslag geheven maar men verwacht dat er een kamer gedeeld wordt: heren bij heren en dames bij dames.
Als u toch een eigen kamer wilt hebben willen we dat graag ten tijde van boeking weten en dan kunnen we kijken of dit mogelijk is. Er is maar een beperkt aantal 'single' kamers dus als dit belangrijk is voor u dan is het zaak om zo snel mogelijk te boeken.

Vertrekdata

Deze wandelreis kent vaste vertrekdata. Voor 2018 zijn deze:
 • zaterdag 14 april t/m zaterdag 21 april  
 • zaterdag 5 mei t/m zaterdag 12 mei
 • zaterdag 23 juni t/m zaterdag 30 juni
 • zaterdag 21 juli t/m zaterdag 28 juli
 • zaterdag 11 augustus t/m zaterdag 18 augustus
 • zaterdag 8 september t/m zaterdag 15 september


(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.Wandelen op het Ise of Sky
Een schaal vol met de grootste garnalen die je ooit gezien hebt, vers geoogst uit het loch voor de kust. Begeleid met een aantal heerlijke salades.
Wandelaars nemen het landschap van het Isle of Skye in zich op.
Een hert in het wild op het Knoydart Peninsula
Wandelaars op Eigg, een van de eilanden van de Inner Hebrides in Schotland
Wandelaars tijdens de Knoydart wandeling
Terug naar de inhoud