Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

De Great Glen Way. Wandel langs de mooiste lochs van Schotland

Actief in Schotland > Wandelen in Schotland
Uitzicht over Loch Lochy

Hoogtepunten van de Great Glen Way

  • Wandel van kust naar kust, dwars door de Great Glen
  • Geniet van adembenemend mooie vergezichten over Loch Ness. Misschien vangt u een glimp van Nessie, het Loch Ness monster...
  • Geniet van een wandeling van dorp naar dorp terwijl u door deze spectaculaire geologische breuklijn loopt

De Great Glen Way

De Great Glen Way doorkruist Schotland van west naar oost lang de oevers van de mooiste en beroemdste lochs van Schotland.  Deze 127 km lange wandeling is geopend op 30 april 2003 en heeft snel gewonnen aan populariteit vanwege het vele natuurschoon. Omdat de route minder druk en iets gemakkelijker is dan de West Highland Way trekt de Great Glen Way wandelaars aan die een wat rustigere en iets minder uitdagende ervaring willen hebben. Desondanks moet u toch een goede conditie hebben. De langste etappe van deze wandeling is 32 km.

Het beginpunt van de Great Glen Way is in Fort William, aan de voet van de Ben Nevis. De route gaat vervolgens naar het noord-oosten langs de oevers van Loch Lochy, Loch Oich en natuurlijk Loch Ness en eindigt in de hoofdstad van de Highlands, Inverness.

Bij deze langeafstandswandeling regelen wij uw accommodatie en het vervoer van uw bagage. U hoeft alleen een dagrugzakje met zaken die u onderweg nodig heeft mee te nemen. De rest van uw bagage staat 's-avonds weer op u te wachten op uw overnachtingsadres. U overnacht in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels, gebaseerd op 2 personen die een kamer delen. Wij boeken voor u de best beschikbare accommodaties op het moment van boeken. Omdat echter in sommige plaatsen het aanbod van accommodatie erg beperkt is, is het tijdig boeken aan te bevelen. We proberen altijd om een kamer met eigen badkamer te reserveren, maar in het hoogseizoen is dat helaas niet altijd mogelijk.

Aan het einde van uw wandeling boeken wij nog een extra overnachting voor u in Inverness, zodat u nog een dag kunt nagenieten in Inverness en niet al voor dag-en-dauw vanuit Aviemore de trein naar Inveress hoeft te nemen om op tijd op het vliegveld te zijn voor uw terugvlucht.

Deze reis is inclusief

  • Retourticket Amsterdam-Schiphol - Inverness Airport
  • 7 overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels
  • Bagagevervoer van overnachtingsadres naar overnachtingsadres, tijdens de wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
  • Assistentie voor, tijdens en na uw wandeling.

Prijsindicatie(*)

  • Met verblijf in standaard accommodatie tijdens uw verblijf: € 1.330,- per persoon
  • Met verblijf in 3- en 4- sterren hotels : € 1.990,- per persoon
  • Met verblijf in 4- en 5-sterren hotels, waaronder 1 overnachting in Inverlochy Castle en 1 overnachting in het Rockpool Reserve in Inverness): € 2.340,-Optioneel

Splits de 7e dag met een extra overnachting in Drumnadrochit:
Standaard accommodatie: € 90,- per persoon
Upgrade 3- en 4 sterren hotels: € 125,- per persoon.

Uit veiligheidsoverwegingen worden boekingen van 1 persoon niet geaccepteerd. Er moet iemand bij u zijn om, in het geval er onverhoopt iets gebeurt, hulp te gaan halen.


(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.
De route van de Great Glen Way (bij benadering)
Route-wijzers voor de Great Glen Way
Inverness Castle is een markant punt in Inverness, uitkijkend over de rivier de Ness.
Walkers above Loch Oich tijdens het wandelen van de Great Glen Way
Above Loch Oich on the Caledonian Canal
Urquhart Castle aan de oever van Loch Ness
Caledonian Canal at Fort Augustus where it joins Loch Ness
Terug naar de inhoud