Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Speyside Way,wandel door het bekendste whiskygebied van Schotland

Actief in Schotland > Wandelen in Schotland
De speyside way, een gemarkeerde wandeling van Buckie naar Aviemore
De route van de Speyside Way (bij benadering)
A SIGN POST GIVING FOOTPATH DIRECTIONS OF THE SPEYSIDE WAY- A LONG DISTANT DESIGNATED WALK FOLLOWING THE COURSE OF THE RIVER SPEY OPENED IN 1981 AND NOW EXTENDING BETWEEN AVIEMORE AND BUCKIE, HIGHLAND.

Hoogtepunten van de Speyside Way

 • Ga de uitdaging aan en loop een van Schotlands bekendste langeafstandswandeling!
 • Ervaar het wisselende landschap tijden een wandeling vanaf de Moray Kust naar de  bergen van de Cairngorms.
 • Bezoek een of meer van de bekende distilleerderijen die u tijdens uw wandeling zult tegenkomen.

De Speyside Way

De Speyside Way is een langeafstandswandeling van net iets meer dan 100 km vanaf het vissersplaatsje Buckie aan de Moray-kust naar Aviemore, aan de voet van de Cairngorms in het Cairngorms National Park. Het pad volgt de oever van de rivier de Spey, vaak over in onbruik geraakte spoorlijnen. Het landschap is afwisselend en mooi en natuurlijk komt u langs een aantal whisky-distilleerderijen in dit voor Schotland zo belangrijke whisky-gebied.

Hoewel de Speyside Way de gemakkelijkste is van de uitgezette langeafstandswandelingen, is het toch een mooie en plezierige uitdaging. Het is een vrij rustige wandeling en soms zult u het gevoel hebben dat u alleen op pad bent. U loopt de Speyside Way op eigen gelegenheid, zonder begeleiding. U krijgt gedetailleerde kaarten en uitgebreide beschrijvingen van de route zodat u weet wat er onderweg te zien is. Om de Speyside Way te lopen moet u in een goede conditie zijn.

Bij deze langeafstandswandeling regelen wij uw accommodatie en het vervoer van uw bagage. U hoeft alleen een dagrugzakje met zaken die u onderweg nodig heeft mee te nemen. De rest van uw bagage staat 's-avonds weer op u te wachten op uw overnachtingsadres. U overnacht in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels, gebaseerd op 2 personen die een kamer delen. Wij boeken voor u de best beschikbare accommodaties op het moment van boeken. Omdat echter in sommige plaatsen het aanbod van accommodatie erg beperkt is, is het tijdig boeken aan te bevelen. We proberen altijd om een kamer met eigen badkamer te reserveren, maar in het hoogseizoen is dat helaas niet altijd mogelijk.

Aan het einde van uw wandeling boeken wij nog een extra overnachting voor u in Inverness, zodat u nog een dag kunt nagenieten in Inverness en niet al voor dag-en-dauw vanuit Aviemore de trein naar Inveress hoeft te nemen om op tijd op het vliegveld te zijn voor uw terugvlucht.

Deze reis is inclusief

 • Retourticket Amsterdam-Schiphol - Inverness Airport
 • 8 overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels
 • Bagagevervoer van overnachtingsadres naar overnachtingsadres, tijdens de wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
 • Assistentie voor, tijdens en na uw wandeling.

Prijsindicatie (*)

 • Met verblijf in standaard accommodaties: € 1450,- per persoon.
 • Met verblijf in 3- en 4- sterren accommodaties,
  inclusief 1 nacht in het 5-sterren Rockpool Reserve in Inverness € 2.135,-


Optioneel

Eventuele verlengingen tijdens de wandeling (niet in Inverness) is
 • Met verblijf in standaard accommodaties: € 90,- per persoon per nacht
 • Met verblijf in 3- en 4- sterren accommodaties: € 125,- per persoon per nacht

Uit veiligheidsoverwegingen worden boekingen van 1 persoon niet geaccepteerd. Er moet iemand bij u zijn om, in het geval er onverhoopt iets gebeurt, hulp te gaan halen.


(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.The Strathspey Steam Railway - a train at Boat of Garten Railway Station, Boat Of Garten, Highlands of Scotland.
De Telfort bridge over de rivier de Spey bij Craigellachie in de Moray
Uitzicht over de Schotse Hooglanden tijdens het wandelen van de Speyside Way
Een wandelaar bij het Craigellachie Nature Reserve bij Aviemore in de Schotse Hooglanden.
Terug naar de inhoud