Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

North Coast 500 - Het Schotse alternatief voor Route'66

Het uitzicht vanaf Stac Pollaidh in de Noordelijke Schotse Hooglanden

De North Coast 500 (NC500) route is het Schotse antwoord op de bekende Route'66. Tijdens deze vakantie rijdt u een route van ongeveer 500 mijl (zo'n 800 km) langs de kust van de Noordelijke Schotse Hooglanden, door de indrukwekkende natuur over kustwegen, langs mooie kastelen en kasteel-ruïnes, afgelegen strandjes, verstilde vissersdopjes, mysterieuze zeegrotten en veel meer. Het landschap aan de uiterste westelijke grens van Europa is nog vrijwel onaangetast. De route leidt van Inverness, over 'The Black Isle, Easter Ross, Caithness, Sutherland, Wester Ross weer terug naar Inverness.

Wij hebben voor u een 11-daagse rondreis samengesteld waar u niet alleen kunt genieten al het moois langs de route, maar ook overnacht in uitstekende, geselecteerde hotels en waar u ook in culinair opzicht verwend kunt worden of in gezellige, geselecteerde B&B's. De reis is verdeeld in 5 etappes, waarbij u niet meer dan 2 tot 3 uur per dag in de auto hoeft door te brengen. Zo houdt u voldoende tijd over om onderweg een stop te maken om te genieten van de natuur, of om een van de bezienswaardigheden te bezoeken.

Bezoek Gairloch

Als extra optie kunt u de reis uitbreiden met een 2-daags bezoek aan de Gairloch, waardoor dit een 13-daagse rondreis wordt.

Gairloch ligt aan de oever van Loch Gairloch in het indrukwekkende landschap van Wester Ross. Dit stadje biedt een schat aan spectaculaire landschappen en activiteiten. Er zijn verschillende mooie stranden in de omgeving, zoals Big Sand, en Redpoint, waar u een prachtig uitzicht heeft over Raasay, Skye en de westelijke eilanden. Geniet van een onvergetelijke zonsondergang over de Minch.

Hotels of B&B's

Afhankelijk van uw voorkeur kunt u kiezen voor overnachtingen in luxe hotels, waar gastvrijheid op de eerste plaats komt en de bediening persoonlijk en vriendelijk is. U kunt ook kiezen voor gezellige, geselecteerde B&B's, waar u gastvrij ontvangen zult worden. Een combinatie van hotelovernachtingen en B&B's is natuurlijk ook mogelijk.

Prijsindicatie (*)

Een prijsindicatie voor de 11-daagse NC500-reis per persoon is:
  • Bij verblijf in B&B's: € 1440 tot € 1530
  • Bij verblijf in 4- of 5-sterrenhotels: € 1900 tot € 2130

Met de uitbreiding  met een 2 daags bezoek aan Gairloch, waardoor dit een 13-daagse reis wordt:
  • Bij verblijf in B&B's: € 1670 tot € 1780
  • Bij verblijf in 4- of 5-sterrenhotels: € 2140 tot € 2350

Deze prijzen zijn gebaseerd 2 personen die in de B&B's of hotels een kamer delen.

Inclusief

Deze reis is inclusief:
  • Retourtickets Amsterdam Schiphol - Inverness Airport
  • 10 of 12 dagen autohuur (middenklasse automaat)
  • 10 of 12 overnachtingen in uitstekende, luxe hotels en/of comfortabele B&B's

Na boeken krijgt u een uitgebreide routebeschrijving met informatie over de hotels waarin u verblijft en informatie over bezienswaardigheden die u tijdens uw reis kunt bezoeken.(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Route van de NC500 van Schotland op Maat
Route van de NC500 inclusief Gairloch van Schotland op Maat

Het onderstaand filmpje van Visit Scotland geeft alvast een kort beeld van wat u kunt verwachten...

Logo North Coast 500
Een wandelaar die de afdeling neemt vanaf Stack Pollaidh in de Noordelijke Schotse Hooglanden.
Blik over de Summer Isles bij Assynt
Greenan Castle, een 16e eeuws torenhuis, zo'n 4 km ten zuid-westen van Ayr
Ardvreck Castle aan de oever van Loch Assynt
De brug aan het einde van Loch Hope, bij Tonque
Terug naar de inhoud