Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Maatwerk voor uw Schotland reis

Eilean Donan Castle on Loch Duich at Dornie.

Een geweldige vakantie naar Schotland?
Aangepast op uw wensen en interesses?

Laat Schotland op Maat het werk voor u doen
want wij kennen Schotland als geen ander...
Uw droomreis naar Schotland

Schotland op Maat heeft inmiddels al een aantal speciale verzoeken gehad voor een op maat samengestelde reis of vakantie naar Schotland en eigenlijk kunnen we stellen dat wij zelden of nooit afwijzend hoefden te antwoorden. Alleen een huwelijk aan het strand konden wij niet regelen. Het weer in Schotland is daarvoor ook te onvoorspelbaar...

Keuzevrijheid voor uw reis naar Schotland

Om in Schotland te komen kunt u kiezen uit varen vanaf IJmuiden naar Newcastle, vanaf Rotterdam naar Hull of vanaf Zeebrugge naar Hull om vervolgens de reis met uw eigen auto te maken, of als fly/drive waarbij u vliegt op Edinburgh, Glasgow of Inverness om van daaruit met een huurauto verder reizen. Maar natuurlijk kunnen wij ook voor een auto met chauffeur of, voor een grotere groep, voor een bus met chauffeur zorgen.

U kunt logeren in luxe hotels, historische kastelen, gezellige B&B's of verblijven in comfortabele en compleet ingerichte self-catering cottages. Steeds van uitstekende kwaliteit.

Schotland kent heel veel interessante plaatsen zoals de bekende whiskydistilleerderijen waar u kunt zien hoe uw favoriete whisky gemaakt wordt, zo'n 3000 kastelen en landhuizen, van ruïnes tot compleet ingerichte huizen waar de tijd heeft stilgestaan, heel veel historische bezienswaardigheden, van de steentijd tot de industriële revolutie, schitterende tuinen, elegante stadjes en leuke dorpjes, golfbanen, enzovoorts. Schotland is ook een ideale bestemming voor het maken van wandeling waarbij u van rust, ruimte en de zuivere lucht kunt genieten. U geeft aan waar uw interesses liggen en wij doen u een voorstel voor een op uw wensen afgestemde reis.

Activiteiten in Schotland

In Schotland hoeft u zich niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te beleven. Ook als het weer eens wat minder is, dan is er genoeg keuze om zich te vermaken. We hebben een uitgebreide verzameling van mogelijkheden waar u uit kunt kiezen en in de beschrijving van uw reis, die u van ons zult ontvangen, nemen wij veel suggesties op voor het bezoeken van interessante bezienswaardigheden. U hoeft alleen maar aan te geven waarin u geïnteresseerd bent.

We hebben ook een aantal activiteiten verzameld die u vanuit Nederland via Schotland op Maat al kunt boeken.  

                   

Voorbeeldreizen

Hieronder staan een paar voorbeelden van reizen die wij hebben samengesteld. Voor uw eigen droomreis naar Schotland...

                   


Waar is de Mol: Wij mochten een reis samenstellen voor John de Mol, die samen met Beau van Erven Dorens een mooie reis door Schotland heeft gemaakt voor het programma 'Waar is de Mol?'. Hoogtepunten uit deze reis waren het gebruik van een klassieke automobiel en golf spelen bij Edinburgh.

Een zakenreis voor relaties: Een driedaagse relatiereis voor een Nederlands bedrijf. Een aantal bedrijven hebben hun zakelijke banden verstevigd en genoten van het goede wat Schotland op culinair gebied te bieden heeft. Bovendien hebben zij, onder het toeziend ook van een aantal Schotse 'ghillies' een dag op zalm gevist.

Nouveau reisaanbieding: Wij hebben de reis voor een ‘foto shoot’ in Schotland voor een aantal modetijdschriften mogen regelen. Daarna mochten wij u een mooie reis aanbieden in het tijdschrift Nouveau.

Vogels bestuderen op de Schotse eilanden: Op de Schotse eilanden komen veel bijzondere vogelsoorten voor. Voor een ornitholoog mochten wij een mooie studiereis organiseren.

Spoken en 'haunted houses': Voor moeder en dochter hebben wij een rondreis georganiseerd met uitsluitend overnachtingen in kastelen en landhuizen waar het 'spookt'.

Harry Potter: Voor grootvader, vader en zoon hebben wij een reis samengesteld met daarin een aantal locaties die voorkomen in de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling met onder andere een mooie rit in de 'Harry Potter' trein.

Mary Queen of Scots: Een rondreis voor twee heren naar locaties die allemaal te maken hebben met Mary Queen of Scots. De heren waren verre nazaten van deze koningin van Schotland, die in 1587 op last van haar nicht Elizabeth onthoofd is.

Wilt u meer weten of uw eigen reis laten samenstellen?

                   

Schotland, een piper (doedelzakspeler) op de Royal Mile in Edinburgh
Castle Eilean Donan bij Kyle of Lochals, een van de meest herkenbare Schotse kastelen
Een Highlander coo heet u welkom in de Schotse Hooglanden
Edinburgh, de hoofdstad van Schotland
Edinburgh Castle kijkt vanaf een rots over Edinburgh Schotland uit
Castle Stalker aan de westkust van Schotland
Een brug over de rivier de Tweed in de Schotse Borders
Schotland, bloeiende distels in het veld
Schotland is ook de plek voor allerhande outdoor activiteiten
Overal in Schotland worden muziekfestivals gehouden.
Terug naar de inhoud