Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Kleiduiven schieten in Schotland

Rondreizen > Maak uw (rond-)reis nog leuker!
Kleiduiven schieten in Schotland

Pull!!! En een kleiduif wordt in de lucht geworpen en het is aan u om deze, met schot uit een jachtgeweer te raken. Zeker als u dit nog nooit gedaan heeft dan is dat lastiger dan het lijkt.

Kleiduiven schieten is een leuke activiteit en staat garant voor een genoegelijke tijd in de open lucht. U krijgt persoonlijk instructie en als u met een groep bent dan wordt er zelfs een wedstrijd georganiseerd. Deze spannende sport is niet alleen voor de 'gentry'. Ook als u geen adelijk bloed door de aderen heeft stromen, dan zal dit bloed toch sneller gaan stromen als u de trekker overhaalt en het u lukt om de kleiduif te raken.

In Schotland kunt u op diverse plaatsen op kleiduiven schieten.En als u nog nooit een geweer in uw handen heeft gehad dan staat er een instructeur klaar om u aanwijzingen te geven en om u te assisteren.

Voor het kleiduiven schieten geldt er wel een leeftijdsgrens. Bij de meeste aanbieders geldt dat personen onder de 18 jaar mogen niet aan deze bezigheid deel te nemen. Dat komt door de terugslag van het geweer die bij jeugdigen voor blessures kunnen zorgen. Bij sommige aanbieders wordt gezegd dat iemand die 10 minuten een gewicht van 1 kg met gestrekte arm omhoog kan houden, sterk genoeg is om mee te doen.

Prijsindicatie, inclusief instructie:
  • 25 patronen  € 60
  • 50 patronen  € 85
  • 100 patronen € 115

Dit is inlusief het gebruik van het geweer, de patronen, de kleiduiven, oog- en oorbescherming en verzekering.

De prijzen verschillen overigens per aanbieder maar de genoemde prijzen zijn een goede indicatie.

Kleiduiven schieten in Schotland
Schotland Kleiduiven schieten
Terug naar de inhoud