Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Golf in Schotland, the Home of Golf...

Actief in Schotland > Golf
Golf op het Roxburghe is golf op een uitdagende en mooi aangelegde golfbaan.

Schotland, Golfland bij uitstek!

Schotland is de bakermat van de golfsport en deze sport wordt door heel veel Schotten beoefend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat overal in Schotland golfbanen te vinden zijn. Deze banen zijn zeer gevarieerd van karakter. Van schitterende parkbanen in een bosrijke omgeving tot echte links-banen met adembenemende uitzichten over zee. En vrijwel alle banen zijn geopend voor 'visitors'.


In Schotland is golf voor iedereen...

Golf spelen in Schotland is voor iedereen! Op een aantal banen is een handicapgrens gesteld, maar op de meeste banen kun je ook als beginnende golfspeler terecht. Dus een golfvakantie in Schotland is voor iedereen weggelegd! Wel is het van belang om in elk geval de basis van de golfsport machtig te zijn. Mocht u extra instructie willen, dan kunt u via Schotland op Maat ook golflessen in Schotland regelen. In samenwerking met de Golfacademy Delfland kunnen we ook een golfreis, begeleid door een Nederlands sprekende NGA Pro organiseren.

En ook als u tijdens uw vakantie naar Schotland een rondje golf wil spelen dan kunt u als 'visitor' op de meeste banen zonder problemen terecht. Golfclubs en andere materialen zijn vaak te huur. Informeer in dat geval even bij de lokale Tourist Information, iCenter of bij de golfbaan wat de mogelijkheden zijn.

In Schotland is golf betaalbaar!

Golf spelen in Schotland is goed betaalbaar. De greenfees liggen in het golfseizoen (van april t/m september) voor de meeste golfbanen vanaf £20 voor een ronde van 18 holes (duurder kan natuurlijk ook. Zo betaalt u in het hoogseizoen voor 18 holes op de 'Old Course' van St. Andrews ongeveer £130 en dan moet u nog ver van tevoren een starttijd afspreken, of uw hoop zetten op een dagelijkse loting).

Buiten het hoogseizoen betaalt u op veel banen vaak niet meer dan £15 tot £20 voor een rondje golf of voor een dagkaart.  Vergelijk dat eens met de prijzen in Nederland en België! Kortom, als u aan een golfvakantie denkt, waarom dat niet een betaalbare golfvakantie in Schotland?

Onze golfreizen naar Schotland

Schotland op Maat heeft voor u een aantal golfreizen samengesteld. Maar u kunt deze reizen ook beschouwen als inspiratie voor uw eigen, op maat samengestelde golfreis...


Schotland heeft veel fraai gelegen golfbanen
Viaduct. De signature hole van de Roxburghe golfbaan
Golf op Gleneagles, een van de beroemdste banen van Schotland
De Golden Eagle geeft de naam van aan de Glen waar Gleneagles zijn naam aan dankt.
Shortbreak 'Golf op Gleneagles'. Golf, luxe, wellness en nog veel.
Het Gleneagles hotel is een 5-sterren golf resort, gelegen in een groot landgoed met 3 golfbanen.

  • Speel golf op een van de beroemdste golfbanen in Schotland!
  • Keuze uit 3 18-holes en 1 9-holes golfbanen
  • Geniet van de luxe, de uitgebreide spa-faciliteiten en de uitstekende restaurants.Golf-speler op de baan van het Roxburghe hotel en country house
Golf speler in een bunker
Een groep golfspelers op de Roxburghe golfcourse
Een blik op de green, bewaakt door bunkers
Terug naar de inhoud