Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Bezoek in Schotland de uiterste westgrens van Europa!

Island Hopping
Blashaval towards lochmaddy, North Uist, the peak of North Lee beyond

De Outer Hebrides (Buiten Hebriden) vormen de uiterste westgrens van Schotland en van Europa. Deze archipel wordt gevormd door een keten van eilanden, eilandjes en rotsen, gebeeldhouwd door wind, regen en door de Atlantische oceaan. Elk eiland heeft een eigen cultuur, historie, natuur en atmosfeer en dat maakt Island Hoppen over de Buiten-Hebriden juist zo interessant. Tijdens uw reis over de eilanden doet u steeds weer nieuwe indrukken op, leert u nieuwe mensen kennen en kunt u genieten van steeds wisselende landschappen. De rust en ruimte op de Buiten-Hebriden is een verademing en de eilandbewoners zijn zeer gastvrij. Elke bezoeker wordt hartelijk ontvangen.

In samenwerking met Hebridan HopScotch Holidays hebben wij een aantal gevarieerde pakketten samengesteld waarmee u de Outer Hebrides kunt ontdekken en ervaren. U kunt deze pakketten aan uw rondreis door Schotland toevoegen of, in combinatie met een fly/drive (nog niet bij de opgegeven prijs inbegrepen), als een complete vakantie beschouwen.

Onderdeel van de pakketten is een HopScotch-ticket voor de ferryovertochten binnen Schotland naar en van de Outer Hebrides en tussen de eilanden onderling.

Accomodaties

Voor accommodatie kunt u kiezen tussen twee klassen:
  • Enocomy is de groep met eenvoudige maar goede B&B's en guest houses.
  • Club is de groep met de 4 & 5 sterren B&B's, guest houses en hotels.

Voor u worden de best beschikbare accomodaties geboekt.

Het laagseizoen zijn de maanden maart, april en oktober. Van november tot en met maart kunnen deze pakketten helaas niet geboekt worden.

Onze reizen

Discover the Hebrides
U verblijft 3 nachten op de Outer Hebrides waarvan 1 nacht op Isle of Lewis en 2 nachten op Isle of Skye.
Prijsindicatie hoogseizoen: Economy € 350,-  en Club: € 460,-
Prijsindicatie laagseizoen: Economy € 325,-  en Club: € 370,-

Island Experience
U verblijft 5 nachten op de Outer Hebrides waarvan 2 nachten op Isle of Lewis & Harris, 1 nacht op Isles of Uists en 2 nachten op Isle of Barra.
Prijsindicatie hoogseizoen: Economy € 570,-  en Club: € 760,-
Prijsindicatie laagseizoen: Economy € 530,-  en Club: € 615,-

Great Island Expedition
U verblijft 8 nachten op de Outer Hebrides waarvan 2 nachten op Isle of Lewis & Harris, 2 nachten Isle of Skye, 2 nachten op Isles of Uist en 2 nachten op Isle of Barra.
Prijsindicatie hoogseizoen: Economy € 870,-  en Club: € 1.155,-
Prijsindicatie laagseizoen: Economy € 805,-  en Club € 930,-

De gegeven prijsindicaties(*) zijn per persoon en op basis van 2 personen die met 1 auto reizen en in de accommodatie's 1 kamer delen.

Niet inbegrepen
Deze pakketten kunnen uitsluitend worden geboekt als onderdeel van uw rondreis door Schotland, of als aparte reis in combinatie met een Fly/Drive. Vliegtickets en huurauto zijn nog niet in de opgegeven prijzen opgenomen.

Natuurlijk heten wij niet voor niets Schotland op Maat dus mocht u andere ideeën hebben voor uw bezoek aan de Outer Hebrides kunt u dat aangeven en dan gaan wij dat, in samenspraak, voor u uitwerken.


(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.
De Outer Hebrides (Buiten Hebriden
Een schaap op South Uist
Geïmproviseerde muziek in de bar vanhet Tigh Dearag Hotel, Lochmaddy, North Uist, Outer Hebrides


De Buiten-Hebriden in het kort

Het meest noordelijk gelegen eiland van de archipel is Lewis, met als hoofdstad Stornoway (Steornabhagh). Deze stad heeft een drukke vissershaven en het is ook gelijk de enige stad van het eiland. Er zijn goede, maar vaak smalle, wegen die leiden naar de kleine vissersdorpjes aan de kust en naar het bergachtige zuidwesten, met de prachtige witte stranden van Uig en Reef en de groene eilandjes voor de kust. Met helder weer zijn de pieken van St. Kilda aan de horizon te zien, zo'n 66 kilometers verderop. Bezienswaardigheden op Isle of Lewis zijn onder andere: Calanais Standing Stones, ook te zien in de tv serie Outlander

Harris is het onderste deel van het eiland en is veel minder bevolkt dan Lewis. Aan natuurschoon is er geen gebrek. Het zuiden van het eiland heeft talrijke maagdelijke stranden. zo heeft het dorp Seilebost een ongelooflijk mooi strand, Traigh Luskentyre met turquoise zeewater en zand wat haast lijkt op te lichten.

De eilanden Uist, Benbecula en Eriskay zijn door landbruggen met elkaar verbonden. Het landschap bestaat uit lage veengronden met duizenden meertjes ofwel lochans, vol met forellen. Op Eriskay zette Bonny Prince Charlie voor het eerst voet op Schotse bodem, slechts vergezeld door 7 vertrouwelingen. Aan de oostkant vindt u voornamelijk heuvels en bergen en in het westen gouden en witte stranden. De eilanden zijn een paradijs voor mensen die van het dierenleven houden. De natuur is hier adembenemend mooi en u kunt hier onder andere otters en zeldzame zeevogels zien. Aan de oostzijde van North Uist, op de Monach eilanden, bevindt zich de grootste zeehondenkolonie van Europa. Elk jaar worden er meer dan 9000 zeehondenpubs geboren.
Vooral North Uist kent monolieten en andere prehistorische resten, die aantonen dat de eilanden meer dan 4000 jaar menselijke bewoning kennen.

Isle of Barra ligt aan de onderkant van de Outer Hebrides en als u per vliegtuig hier aankomt is dit spectaculair te noemen, het vliegtuig maakt namelijk een 'beach landing' op het schelpenstrand van Traigh Mhor. Verder is er ook een ferryhaven waar de boot vanuit Oban aankomt. Een eiland van belang dus terwijl het maar 8 km. breed en bijna 13 km. lang is. Barra is een uitstekend eiland om te wandelen of te fietsen en daarnaast loopt er een weg van zo'n 20 kilometers lang rond het eiland. Het eiland is op zijn mooist in de lente en zomer, wanneer er talloze wilde bloemen bloeien. De westelijke Machair (grasland aan zee) is dan een bezoek meer dan waard.

In het uiterste westen ligt het geïsoleerde St Kilda. Gevormd na een vulkaanuitbarsting zo'n 65 miljoen jaar geleden, wordt het landschap gekenmerkt door spectaculaire ruige pieken, hoge zeekliffen en een adembenemend mooi en indrukwekkend landschap. U vindt hier ook een aantal van de grootste zeevogelkolonies van Noord-Europa. Vooral voor landschapsfotografen en natuurliefhebbers is St Kilda een walhalla. St Kilda is een 'Unesco World Heritage Site'
Caution! Otters Crossing op het eiland South Uist
De Gearrannan Blackhouse Village, Isle of Lewis, Outer Hebrides
The Lewis Chessmen in Lews Castle Museum, Isle of Lewis
De Calanais Standin Stones op het eiland Lewis
Terug naar de inhoud