Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

Ervaar de rust en de natuur op de Cowal Way in Argyll

Actief in Schotland > Wandelen in Schotland
Zonsondergang over Loch Fyne

Hoogtepunten van de Cowal Way

  • Wandel door het adembenemende landschap van Argyll, langs mooie lochs, door rustige en stemmige bossen, over heuvels.
  • Geniet van schitterende vergezichten
  • Grote kans om dieren in het wild te zien

De Cowal Way (april tot begin oktober)

De Cowal Way is een in het jaar 2000, door enthousiaste vrijwilligers ontwikkelde langeafstandswandeling van 57 mijl (ong. 92 km) van Portavadie naar Inveruglas, die is onderverdeeld in vijf etappes. Recent zijn de wandelpaden geüpgraded en is de gehele route bewegwijzerd. De Cowal Way is een van Schotland's erkende langeafstandswandelingen.

De Cowal Way is wat minder bekend, maar zeker niet minder mooi dan de meer bekende West Highland Way en is ook wat rustiger. Tijdens deze zeer afwisselende wandeling loot u door het Cowal gebied, gelegen in Argyll, een gebied wat bekend staat om haar natuurlijke schoonheid, de adembenemend mooie vergezichten, het dierenleven en de vriendelijke mensen. De wandeling start in Portavadie, aan de oever van Loch Fyne en eindigt in Inveruglas, aan de oever van Loch Lomond.

De Cowal Way is onderverdeeld in 5 etappes, in afstand variërend van 10 km tot 26 km, met op de laatste dag een inspannende klim naar 500 meter waar u bij goed weer van de vergezichten kunt genieten naar de Luss hills en ben Lomond, met Ben Bheula daarachter en als u naar links kijkt de Brack.

Deze reis is inclusief

  • Retourticket Amsterdam-Schiphol - Glasgow Airport
  • Transfer van Glasgow Airport naar het beginpunt van de wandeling in Portavadie
  • Een gids over de Cowal Way met kaarten en informatie
  • Overnachtingen in comfortabele B&B's, guest houses, Inn's of kleine hotels, al naar gelang de beschikbaarheid tijdens uw wandeling.
  • Bagagevervoer tijdens uw wandeling (1 tas van een redelijke grote en gewicht, maximaal 20 kg)
  • Transfer van het eindpunt van uw wandeling naar Glasgow Airport
  • Assistentie van een lokaal bedrijf tijdens uw wandeling

Prijsindicatie (*)

De prijs van dit pakket is € 1365,- per persoon op basis van bed & breakfast en 2 personen die een kamer delen.


Let op!
Uit veiligheidsoverwegingen worden boekingen van 1 persoon niet geaccepteerd. Er moet iemand bij u zijn om, in het geval er onverhoopt iets gebeurt, hulp te gaan halen.

In sommige delen van de wandeling is aanbod van overnachtingsadressen erg beperkt. Daardoor kan het gebeuren dat er, in de periode dat u wilt wandelen geen overnachtingsadres(sen) gevonden kunnen worden, of dat deze adressen niet aan uw verwachtingen voldoen. Pas na het boeken van de reis gaan wij de B&B's en/of hotels voor u reserveren. Mocht het niet mogelijk blijken om een overnachtingsadres voor u te vinden dan zullen wij contact met u opnemen om, in overleg met u naar een oplossing te zoeken.

De vrijwilligers van de Cowal Way hebben de website http://www.cowalway.co.uk opgezet met informatie en tips over deze wandeling. U vindt hier ook een link naar een app die u tijdens uw wandeling kunt gebruiken.


(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.
De route van de Cowal Way (bij benadering)
Een wegwijzer van de Cowal Way
Uitzicht vanaf Tighnabruaich over Loch Riddon en de Kyles of Bute
Een waterval op de route tussen Strachur en Lochgoilhead
Wandelaars op de Cowal Way
Een oude brug die je tegenkomt tijdens het wandelen van de Cowal Way
Terug naar de inhoud