Neem contact op met Schotland op Maat
Meer informatie over Schotland op Maat
De Schotse distel, het logo van Visit Scotland, de Schotse organisatie ter bevordering van het toerisme naar Schotland
Lees het Blog van Schotland op Maat
Algemene informatie over Schotland
Ga naar de inhoud

13-daagse rondreis Authentiek Schotland (Fly/Drive)

Geniet van de schitterende natuur van Schotland met deze rondreis door onder meer de Highlands en het Isle of Skye

De reis
Deze rondreis door Schotland brengt u langs een aantal mooie gebieden vol cultuur en geschiedenis en een overdaad aan prachtige natuur. U overnacht in typisch Schotse dorpen in traditionele hotels, guest houses of B&B's. Dit is een vakantie waar u met veel genoegen op terug kunt kijken.

Nadat u geland bent in Edinburgh en uw huurauto heeft opgehaald gaat de reis naar de Schotse Hooglanden. De eerste overnachtingen zijn in het Cairngorm National Park in de regio van de Speyside. Dit gebied, midden in de Highlands, is wereldberoemd door alle distilleerderijen die hier gevestigd zijn en wellicht zit er wel een bezoekje in het vat.

Hierna gaat u via een mooie route langs Loch Ness naar de westkust van de Schotse Hooglanden en brengt u een paar nachten door in de omgeving van Fort William. Vanuit Fort William kunt u een van de mooiste treinreizen van Europa maken met de Jacobite Steam Train, de trein die beroemd is door de films van Harry Potter.

De volgende halte in de reis is Oban vanwaar u met een ferry gemakkelijk voor een dag naar een van de eilandjes langs de westkust van Schotland kunt gaan. Er zijn diverse dagtrips te boeken. Ook is in Oban de Oban whisky distilleerderij te bezoeken.

Via Kilmartin met de neolithische staande stenen gaat de reis verder naar Inveraray. In Inveraray is een schitterend kasteel te bezichtigen en de oude gevangenis. Voor de gasten die van vis houden moet een stop gemaakt worden bij Loch Fyne Oyster Bar. Aan de buitenkant ziet het er niet bijzonder uit maar eenmaal binnen kunt u genieten van de lekkerste oesters en bijvoorbeeld 8 soorten gerookte zalm.

De laatste route gaat door het gebied van Loch Lomond en het Trossachs National Park om naar Edinburgh terug te gaan. Onderweg kunt u Doune en Doune Castle bezoeken, het kasteel dat beroemd is geworden in de film van Monty Python en  een hoofdrol heeft gespeeld in de tv-serie Outlander.

Terug in Edinburgh heeft u een paar dagen de tijd om weer aan de drukte van een stad te wennen. Er zijn diverse tours te doen met de zogenaamde Hop-on-hop-off bussen maar u kunt ook kiezen voor een wandeling met onze Storyteller Colin.

Wat is inbegrepen?

In deze vakantiereis zit inbegrepen:
  • Vliegtickets retour Amsterdam - Edinburgh, inclusief een stuks bagage in het ruim
  • Autohuur van een middenklasse auto met automatische versnelling, inclusief afkoop eigen risico en de mogelijkheid dat 2 mensen de auto mogen besturen.
  • Verblijf in hotels, guest houses of B&B's op basis van logies en ontbijt.
  • Een uitgebreide, persoonlijke beschrijving van uw reis, inclusief beschrijvingen van uw hotels of B&B's, route-informatie en tips voor leuke uitstapjes in Schotland.

Omdat niet iedereen alles wil bezoeken zijn de entrees en de bezienswaardigheden in Schotland (nog) niet geboekt en berekend. U kunt bij het boeken van uw reis boeken opgeven wat wij voor u moeten reserveren.

Prijsindicatie (*)

  • Laagseizoen: vanaf € 1.725,- per persoon
  • Hoogseizoen: vanaf € 1.885,-  per persoon

Deze reis is gebaseerd op 2 personen die in de hotels of B&B's een kamer delen.


Maar wij heten niet voor niets Schotland op Maat. Als u aanpassingen wilt aan het programma, of bijvoorbeeld afwisselend wilt verblijven in hotels en B&B's, laat ons dat dan weten en wij passen uw reis aan uw wensen aan.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op uw eigen wensen. Daarnaast zijn de kosten van overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, samen met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen en een totale prijs geven waarna u kunt beslissen.
Het Glenfinnan Monument markeert de plek waar Bonny Prince Charlie voor het eerst voet op het vasteland van Schotland zette. Een eerbetoon aan alle gevallenen tijdens de tweede Jakobitische opstand in 1745.
Met Landrovers op zoek naar Herten met Highland Safaris in Dull bij Aberfeldy.
Twee indrukwekkende beelden die vanaf de M9 te zien zijn
De Glenfarclas Distillery is een van de distilleerderijen die u tijdens een whisky-toer door het Seyside-gebied kunt bezoeken.
Terug naar de inhoud