Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Trouwen op de boerderij in Schotland

Trouwen op een boerderij in de Schotse Borders

Een 'Farmhouse Wedding' in Schotland is trouwen op een boerderij voor hen die in het huwelijk willen treden, maar die geen chique bruidssuite en dergelijke wensen. Lekker eenvoudig, maar in een romantische, intieme en ongedwongen atmosfeer.

5 dagen
Farmhouse B&B (cottage)
Vanaf € 2.898
per echtpaar

Informatie

Farmhouse Wedding

De boerderij waar het huwelijk voltrokken wordt ligt in de Schotse Borders. Een prachtige gebied op slechts twee uurtjes rijden van Newcastle of 1 uur van Edinburgh Airport. Op de boerderij treft u voornamelijk schapen en in het juiste jaargetijde ook schattige lammetjes. Verder staan er twee paarden en lopen er twee Border Terriers, Isla en Elsa, en twee jonge katjes, Pepsi en Max, rond.

In de boerderij is een B&B gevestigd, bekroond met 4 gouden sterren van Visit Scotland. Er zijn ook twee gezellig ingerichte cottages, ook met 4 sterren. Om het u, als bruidspaar, zo makkelijk mogelijk te maken verblijft u in een van de cottages en krijgt u in de ochtend het ontbijt geserveerd in de ontbijtkamer van de B&B.

Janice en Arlene, moeder en dochter, zijn uw gastvrouwen. Zij zorgen voor een hartelijke en gastvrije ontvangst en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zij kunnen, indien u dat wenst, als uw getuigen optreden tijdens het huwelijk en zijn altijd bereid om met uw eigen camera foto's te maken.

Op de grote dag komt de ambtenaar van de Burgerlijke Stand, de 'Registrar', naar de boerderij om het huwelijk te voltrekken. De trouwlocatie bij goed weer is de top van de heuvel op de boerderij, waar u zelf naar toe moet wandelen, dus neem uw wandelschoenen mee. Van hieruit heeft u een fraai uitzicht op het omringende landschap. Het huwelijk kan ook gesloten worden in het 'summerhouse' bij de boerderij. En mocht het weer wat minder zijn dan vindt de huwelijksplechtigheid plaats in de warme gastenlounge van de B&B, eventueel bij een open haardvuur.

Ook een huwelijksreis in Schotland?

Mocht u ook uw huwelijksreis in Schotland willen maken, dan kan Schotland op Maat dat natuurlijk voor u regelen. Geef uw wensen door en wij stellen voor u een speciale reis 'op maat' samen.

Het arrangement

Samen met Janice en Arlene hebben wij voor u een aansprekend arrangement samengesteld. Wat is hier allemaal bij inbegrepen?

 • Retourovertocht IJmuiden-Newcastle met de DFDS in een Seaview cabin
 • Vervoer van uw auto (max 1,85 cm hoog)
 • 2 nachten verblijf in een van de comfortabel ingerichte cottages op de boerderij
 • Een boeketje Schotse bloemen
 • Een fles prosecco om op een lang en gelukkig huwelijk te kunnen toasten
 • Na de ceremonie koffie of thee en een mini bruidstaart
 • Natuurlijk een uitstekend verzorgd ontbijt in de B&B
 • Het 'Wedding Breakfast', de eerste maaltijd na het voltrekken van het huwelijk op de avond van uw huwelijk
 • Taxivervoer van de B&B naar het restaurant en weer terug
 • Begeleiding bij de voorbereiding in Schotland en het legaliseren van uw huwelijk voor de Nederlandse wet

Eventuele extras:
 • In Peebles zelf kunnen afspraken gemaakt worden bij een schoonheidsspecialiste, kapper en fotograaf. Geef a.u.b. bij het boeken aan wat uw wensen zijn, zodat wij dat op voorhand voor u kunnen regelen.
 • Wij hebben contacten met een Nederlands bedrijf waar de bruidegom een traditionele Schotse 'Highland Dress' kan huren om in kilt gekleed en naar Schotse traditie het huwelijk te sluiten.

En als u nog speciale wensen heeft, laat ons dat dan weten. Wij gaan dan kijken wat er mogelijk is.


Wat zit er niet in ons huwelijksarrangement?

In ons basisarrangement zijn de volgende zaken niet inbegrepen:
 • De kosten voor het legaliseren van uw huwelijk voor de Nederlandse wet (ongeveer € 55)
 • Extra kosten als op u zaterdag of op zondag wilt trouwen. Voor de Schotten is zaterdag een gewilde dag om te trouwen omdat de gasten dan geen vrij hoeven te nemen. Het gevolg is wel dat de prijzen op deze dagen wat hoger zijn
 • Als u meer dan 3 maanden voor uw huwelijk de datum al wilt vastleggen bij de registrar dan kost dat € 39,-
 • Een extra kopie van uw trouwakte (om op te sturen voor de legalisering van uw huwelijk € 13,-)
 • Niet genoemde drankjes en maaltijden
 • De reis- en verblijfskosten van uw gasten
 • Persoonlijke uitgaven

Op de boerderij is in totaal plek voor 6 volwassenen en 2 kinderen. Dus als vrienden of familie u vergezellen tijdens uw huwelijk, dan kunnen wij ook accommodatie voor hen reserveren. En heeft u meer gasten dan boeken wij voor hen accommodatie in de omgeving van de boerderij.

Foto's

Wat plaatjes om alvast in de stemming te komen.

Trouwen op de boerderij. Eenvoudig, rormantisch en intiem
Tying de Knot. Een eeuwenoud Schots symboliseert de band tussen bruid en buidegom
De bruid tijdens haar huwelijk in Schotland
Het huwelijk wordt gesloten op een werkende boerderij
Het huwelijk kan voltrokken worden in deze steencirkel, met schitterend uitzicht over de Schotse Borders
Winkston Farrm, de boerderij waar het huwelijk voltrokken wordt
De gezellig ingerichte cottages op WInkston Farm
Het interieur in een van de cottages op Winkston Farm
De slaapkamer op het entresol in een van de cottages.

Prijsindicatie (*)

Een prijsindicatie voor deze reis is € 2.898. Dit is voor twee personen.

Nog wat aandachtspunten

Waar moet u verder nog rekening mee houden als u in Schotland wilt trouwen?
 • U moet beiden de Engelse taal in voldoende mate beheersen. Dit wordt voor het huwelijk, tijdens een telefoongesprek met bruid en bruidegom, door de registrar beoordeeld. Mocht de registrar tot de conclusie komen dat u het Engels onvoldoende beheerst, dan moet er tijdens het huwelijk een officiële tolk aanwezig zijn.
 • Augustus is voor de wijde omgeving van Edinburgh een zeer drukke maand. Dit is de periode waarin het Edinburgh Festival, de Edinburgh Tattoo en het Fringe festival worden gehouden. Reserveer daarom tijdig uw huwelijk op de door u gewenste datum.
 • Als u met een meer dan 8 gasten naar Schotland wil komen dan is het niet mogelijk om alle gasten in de B&B onder te brengen. Wij zoeken dan, samen met Janice en Arlene naar alternatieve mogelijkheden in de buurt van de B&B.

(*) Een eerlijk verhaal... Wij stemmen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

5 dagen
Farmhouse B&B (cottage)
Vanaf € 2.898
per echtpaar


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.