Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden

Iedereen kan naar Schotland

Iedereen kan naar Schotland

Ook voor mensen met een lichamelijke of visuele handicap of beperking is Schotland een prima vakantieland. De voorzieningen in Schotland zijn uitstekend en de Schotten zijn altijd bereid om even te helpen, als dat nodig mocht zijn.

Schotland op Maat heeft ervaring met het samenstellen van reizen, rekening houdend met een beperking. Omdat wij elke reis op maat en in overleg met u samenstellen kunnen wij zonder meer rekening houden met uw specifieke wensen en omstandigheden.

Schotland, gastvrij en vriendelijk verwerlkomt elke gast

Slecht ter been en toch naar Schotland?

Slecht ter been en toch naar Schotland?

Als u gehandicapt bent, moeilijk loopt, geen trappen kunt lopen of gebruik moet maken van een rolstoel dan is het soms lastig om een hotel of B&B met aangepaste kamers te vinden. Gelukkig hebben veel hotels en B&B's in Schotland speciale voorzieningen getroffen om ook voor u een goed en comfortabel verblijf mogelijk te maken:

 • Aangepaste kamers voor rolstoelgebruikers
 • Kamers op de begane grond of kamers die met een lift te bereiken zijn
 • Verhoogde bedden, voor gemakkelijk in- en uit bed stappen.
 • Een inloopdouche zodat u niet over een badrand hoeft te stappen.
 • Handgrepen en/of steunen in de badkamer
Als u aangeeft wat uw verdere wensen zijn dan zullen de hoteliers daar zeker rekening mee willen houden.

Ook de DFDS, de ferrymaatschappij waarmee u naar Schotland vaart, houdt rekening met uw beperking. Zo krijgt u bijvoorbeeld op het parkeerdek een plek toegewezen in de buurt van de liften.

Verder houden wij, zo goed als wij kunnen, rekening met uw beperking bij het adviseren van uitstapjes.

Als u in het bezit bent van een Nederlandse parkeerkaart voor gehandicapten dan zorgt Schotland op Maat voor een geplastificeerde vertaling, die u naast uw eigen kaart, in uw auto kunt leggen. Zo kunt u in Schotland (bijna) overal parkeren.

In Schotland houdt men graag rekening met mensen die slecht ter been zijn of die gebruik moeten maken van een rolstoel. Foto: VisitScotland/Kenny Lam, all rights reserved

Visueel beperkt?

Visueel beperkt?

Voor mensen met een visuele beperking (blind, slechtziend) kunnen wij speciale reizen samenstellen. U kunt misschien niet van de uitzichten genieten, maar wij kunnen wel een geweldige vakantie voor u samenstellen. Denk daarbij aan:

 • Een stadswandeling door Edinburgh onder begeleiding van een gids die veel kan vertellen over deze mooie stad
 • Een begeleide wandeling door een kruidentuin, waarbij u de planten kunt voelen en ruiken
 • In het juiste seizoen, kennismaken met pasgeboren lammetjes
 • Naar een echte Schotse pub met levende muziek
 • Speciale rondleidingen in musea
 • En nog veel meer…
Kortom, in Schotland is veel te voelen, proeven, horen en ruiken. U zult zeker genieten van de reis en van de gastvrije Schotten.

Heeft u u een hulphond (blindengeleidehond of andere assistentiehond) dan zijn zij welkom aan boord van de ferry en mogen meegenomen worden in uw hut en in de openbare ruimtes. U moet wel voor uw reis aangeven dat het hier om een hulphond gaat.

Het is in Schotland toegestaan om met een hulphond een restaurant of een winkel waar ook voedingsmiddelen verkocht worden binnen te gaan. Door hun training is het onwaarschijnlijk dat zij een risico voor de hygiëne betekenen.

De kruidentuin van Culross Palace is een oase van geuren

Naar Schotland met COPD

Naar Schotland met COPD

De schone lucht in de Schotse Hooglanden is letterlijk en figuurlijk een verademing en niet alleen voor mensen met COPD. Gasten met een longaandoening die een reis naar Schotland hebben gemaakt hebben dat gemeld. En ook dat hun lichamelijke conditie in korte tijd aanzienlijk verbeterde.

Dank zij de uitstekende dienstverlening van de National Health Service (NHS) in Schotland staat er op uw overnachtingsadres een zuurstofvoorziening klaar als u aankomt.

Ons advies is wel om per adres meerdere overnachtingen te boeken. Zo heeft u tijd voldoende om op uw eigen tempo de omgeving te verkennen en wordt het aantal zuurstofleveringen wat de NHS moet verzorgen beperkt.

Zo is een reis naar Schotland ook binnen bereik voor mensen met een longaandoening!

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.