Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: VisitScotland/Paul Tomkins, alle rechten voorbehouden

Oban, gateway naar de eilanden

Oban, gateway naar de eilanden

Oban is een gezellig drukke havenstad aan de westkust van Argyll in Schotland met veel leuke winkels en gezellige restaurants. Vanaf hier vertrekken de ferries van de CalMac naar de diverse eilanden van de Inner Hebrides en de Outer Hebrides. CalMac biedt ook dagtochten aan naar diverse bestemmingen, bijvoorbeeld naar de eilanden Mull en Iona, de wieg van het Christendom in Schotland,

In Oban vindt u ook de Oban Distillery, ingebouwd door de stad. De Oban Distillery kunt u bezoeken. Tijdens de tour ziet u hoe deze single malt whisky gemaakt wordt en kunt u het resultaat natuurlijk proeven.

McCaigs Tower kijkt uit over de stad Oban. John Stuart McCaig (1824-1902) wilde een blijvend monument voor zijn familie bouwen en tegelijkertijd werk bieden aan de locale steenhouwers gedurende de wintermaanden. Zijn dood bracht echter een einde aan de bouwwerkzaamheden. McCaig had voor zijn dood bepaald dat het bouwwerk afgemaakt zou worden en hij had daar een legaat van £ 1000 per jaar voor gereserveerd. Zijn familie had echter andere doelen voor dat geld en de toren is nooit afgebouwd. Nu is McCaigs Tower een publieke tuin met schitterende uitzichten over de tuin, over Oban en naar de eilanden in de verte. Het is een populaire plek geworden voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen.

Parkeren in Oban kan problematisch zijn en zeker in het drukke hoogseizoen zult u uw auto maar moeilijk kwijt kunnen. Op veel parkeerterreinen in het centrum geldt een maximale duur van 2 uur en zult u moeten betalen bij een Pay & Display automaat. Zorg dus voor voldoende muntgeld, of nog beter, parkeer uw auto buiten de stad en ga per openbaar vervoer naar Oban.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.