Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Wat zijn de gevolgen van de Brexit?

Wat zijn de gevolgen van de Brexit?

Op 31 januari is het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie gestapt. Voor uw vakantie naar Schotland in 2020 zal dit niet zoveel te betekenen. Er is immers overeengekomen dat de bestaande EU-regels blijven gelden tot 31 december 2020. En wat er daarna gaat gebeuren is nog onderwerp van onderhandelingen. Hopelijk wordt daar in de loop van 2020 meer over duidelijk. Dit geldt voor het gehele Verenigd Koninkrijk, dus Engeland, Whales, Noord-Ierland en Schotland.

Voor na 31 december 2020 is er is toch een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

  • De kans bestaat dat uw ID-kaart niet meer als geldig reisdocument wordt erkent. Een paspoort is een wat duurdere, maar wel veiligere keuze als u een vakantie naar Schotland wilt maken.
  • De Europese zorgpas en het recht op een medische behandeling in het verenigd koninkrijk komt mogelijk te vervallen. Zorg daarom voor een reisverzekering en controleer of daarmee ook medische kosten, die u onverhoopt moet maken, zijn gedekt.
  • Omdat de Europese afspraken voor het gebruik van uw mobiele telefoon komen te vervallen kan het zijn dat u meer gaat betalen voor mobiel bellen en voor mobiel internetten. Informeer hierover bij uw provider.
  • Als u met uw huisdier reist zullen er strengere regels gaan gelden, met name als u uw huisdier weer mee terug neemt naar het vasteland. Zie ook onze maatwerkreis 'Naar Schotland met een huisdier' en onze blog-pagina over dit onderwerrp voor meer informatie.
  • De douaneregels voor niet-EU landen zullen gaan gelden, dat betekent bijvoorbeeld dat u niet meer dan 1 liter single malt whisky in uw bagage mag meenemen. En dat vinden wij bijzonder jammer.

Meer informatie

Meer informatie over wat u wel en niet mee mag nemen vanuit een niet-EU land vindt u op de website van de rijksoverheid.

Handig is ook de Douane App. U kunt deze vinden:

Op de website van de NVWA vindt u meer informatie over het meenemen van uw huisdier naar en van het Verenigd Koninkrijk.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.