Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Uitzicht vanaf Stac Pollaidh. Foto: VisitScotland/Kenny Lam

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

Favoriet bij veel vakantiegangers, natuurliefhebbers, outdoor-sporters en wandelaars zijn de Western Highlands en de Highlands, een uitgestrekt gebied, dat zich uitstrekt van Zuidwest-Schotland tot het uiterste noorden van Schotland.

Het gebied rond Loch Lomond heeft zeer veel natuurschoon, met in het bijzonder het berglandschappen van de Trossachs. Dit was eens het domein van de 18de-eeuwse held/boef Rob Roy MacGregor.

Vanuit Callander, de toegangspoort tot de Highlands, bereikt men gemakkelijk Loch Lomond, het grootste, meest bezongen, romantische meer in Schotland. Als u de film Braveheart heeft gezien dan wilt u vast Stirling bezoeken met het imposante kasteel boven op de rots. Hier versloeg William Wallace in 1297 het Engelse leger tijdens de slag om Stirling Bridge. Hij gaf daarmee de Schotten het idee een afzonderlijke natie te zijn. In Bannockburn was het Robert de Bruce die in 1314 de Engelsen versloeg. Later werd hij gekroond tot koning Robert I van Schotland.

Argyll, met zijn grote steenformaties, steenhopen, en versterkte bolwerken, is een ruig gebied met adembenemende landschappen. Oban, aan de kust, is een belangrijk toeristencentrum met kustwandelingen, boswandelingen en stille wegen alsook routes voor fietsers. Vanuit Oban kunt u ook mooie boottochten naar de omringende eilanden maken.

Het verre noorden van Schotland wordt gezien als de laatste wildernis van Europa. Het is een dunbevolkt gebied met grandioze bergen, vruchtbare brede dalen, bossen en glinsterende meren. De ruige kustlijn, met zijn hoge kliffen en eenzame stranden is het domein van een aantal zeldzame zoogdieren. De westkust met zijn diepe inhammen, met lange zeemeren, grotten en heuvels, is de perfecte plek om te zeevissen of om te wandelen. Door de warme golfstroom zijn hier zelfs palmbomen te zien.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.