Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: VisitScotland/Kenny Lam, alle rechten voorbehouden

The Scottish Borders

The Scottish Borders

Als u vanuit Engeland de grens met Schotland over rijdt dan bent u in de Schotse Borders. Veel mensen rijden hier doorheen, op weg naar Edinburgh en de Highlands, en dat is best zonde. Op slechts anderhalf uur rijden vanaf de boot in Newcastle-upon-Tyne en een half uurtje vanaf de luchthaven van Edinburgh zijn de Schotse Borders zeer geschikt voor een korte vakantie of om in een rondreis door Schotland op te nemen.

De Schotse Borders zijn het ontdekken waard, met glooiende heuvels en heidevelden in het westen en rijke agrarische grond in het oosten. U vindt hier kastelen en landhuizen, gezellige en pittoreske dorpjes en vissersplaatsjes.

Het gebied van de Scottish Borders kent een roerige geschiedenis die veel sporen heeft achtergelaten. U vindt hier onder meer overblijfselen van de Romeinen en de nog steeds imposante ruïnes van vier belangrijke abdijen die tijdens de reformatie ontmanteld werden, Jedburgh Abbey, Melrose Abbey, Kelso Abbey en Dryburgh Abbey. Deze ru
ïnes zijn te bezichtigen en zij geven een goede indruk van het geestelijke leven en het kloosterleven in de middeleeuw

U treft ook andere historische huizen zoals Floors Castle, de residentie van de Duke of Roxburghe, Neidpath Castle bij Peebles, Traquair House bij Innerleithen, Abbotsford bij Melrose en Rosslyn Chapel, in de 15e eeuw gebouwd door Sir William St Clair en wat een rol speelt in de Da Vinci Code van Dan Brown. Ook de industriële revolutie, toen de Scottish Borders belangrijk was in de wol- en stoffenhandel, heeft haar sporen nagelaten.

Actief in de Borders

Actief in de Borders

Met zoveel mooie natuur is het niet verwonderlijk dat de Scottish Borders ook bij uitstek geschikt zijn voor een actieve vakantie. Een paar van de mogelijkheden zijn:

  • Vliegvissen op forel of zalm op de Tweed, de Teviot of op een van de lochs is ook voor niet-vissers een leuke ervaring
  • De Scottish borders zijn uitstekend geschikt voor wandelaars en fietsers
  • Mountain-Bikken door de bossen
  • Kleiduiven schieten
  • Jagen, stalking en shooting op klein wild
In de Scottish Borders hoeft u zich geen moment te vervelen! Er is zoveel te zien en te doen…


Scotland Starts Here

Scotland Starts Here

De Scottish Border Council heeft een app samengesteld waarmee u kunt ontdekken wat er allemaal te zien, doen en beleven valt in de Scottish Borders. De app biedt de mogelijkheid om informatie vooraf te downloaden, zodat u ook zonder mobiele data uw weg in de Schotse Borders kunt vinden! Ontdek dat de Schotse Borders best een langer bezoek waard zijn!

U kunt de app gratis downloaden:

Dagje Edinburgh

Dagje Edinburgh

Om Edinburgh te bezoeken hoeft u niet per sé in Edinburgh te logeren. Vanaf de Scottish Borders kunt u met het openbaar vervoer de hoofdstad van Schotland prima bezoeken. Dat is wel zo relaxed en u heeft geen parkeerproblemen. De in 2015 heropende Borders Railway brengt u vanaf Galashiels of Tweedbank naar Waverley Station in het historische centrum van Edinburgh. Maar u kunt ook per (dubbeldekker) bus vanaf verschillende plaatsen Edinburgh bereiken. U arriveert op Waverley Station, in het centrum van Edinburgh. Van hieruit is het een kleine wandeling naar de Old Town met Edinburgh Castle en de Royal Mile of naar de New Town met haar elegante winkels.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.