Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: VisitScotland/Paul Tomkins

Veelzijdig Schotland

Veelzijdig Schotland

Bonny Scotland. Land van lochs en heide, van doedelzakken en tartans, van kastelen en veldslagen en van het monster van Loch Ness. En meer. Veel meer... Schotland is verrassend veelzijdig. Elk gebied in Schotland heeft zijn eigen karakter. In het zuiden treft u de Scottish Borders en Dumfries and Galloway met hun zacht glooiende heuvellandschappen. De Highlands kenmerken zich door het overweldigende, vaak ruige landschap met schitterende en adembenemende vergezichten. De eilanden zijn door de zee en de wind gevormd, net als hun bewoners, ruig en gastvrij. Bij de westelijk gelegen eilandjes moet u uitkijken dat u zich niet in het Caribisch gebied waant.

De Schotse natuur

De Schotse natuur

Als u van nog onbedorven natuur houdt, dan is Schotland een bestemming waar u absoluut een keer geweest moet zijn. De kans is groot dat het het niet bij één keer blijft.

De Scottish Highlands zijn natuurlijk overbekend. De uitgestrekte eenzaamheid van Rannoch Moor en de ruige bergen van de Grampians en de Cairngorms zijn absoluut het bezoeken waard.

Maar ook minder bekende gebieden als Arran, Ardnamurchan, Knoydart, Assynt, Argyll and the Isles en de Hebriden bieden u adembenemend mooie landschappen en vergezichten. En vergeet ook de Scottish Borders niet, met haar lieflijk glooiende heuvellandschap en roerige geschiedenis.

Kortom, waar u ook komt in Schotland, de natuur zal zeker niet teleurstellen.

Schotse steden en dorpen

Schotse steden en dorpen

Schotland heeft elegante steden als Edinburgh, Glasgow en Aberdeen, waar u naar hartenlust kunt winkelen of waar u een paar van de vele musea kunt bezoeken. Er zijn ook gezellige dorpjes, ieder met een eigen karakter, waar het sociale leven zich afspeelt in de dorpswinkel en in de pub en waar u als toerist van harte welkom bent.

Historisch Schotland

Historisch Schotland

Schotland is een land met een rijke historie. De muur van Hadrianus, die ooit de Romeinen moest beschermen tegen de wilde Picten, slingert zich van oost naar west in het zuiden van het land. De slagvelden, waar zich beroemde veldslagen hebben afgespeeld, kunnen nog steeds bezocht worden en ook veel van de landhuizen en kastelen staan tegenwoordig open voor het publiek.

Gastvrij Schotland

Gastvrij Schotland

De Schot is met recht trots op zijn geschiedenis en op zijn land en zal elke bezoeker gastvrij en vriendelijk ontvangen. Kortom, bezoek Schotland en u zult, net als wij, uw hart aan het land en haar bewoners snel verliezen.

Benieuwd geworden naar Schotland?

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.