Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Carrbridge. Foto: VisitScotland / Kenny Lam, all rights reserved.

De Moray-kust

De Moray-kust

De Moray-kust, is het gebied ten oosten van Inverness aan de Moray Firth, een grote inham in de Noordzee tot aan Inverness. De Moray Firth is vooral bekend door de groep van zo'n 130 dolfijnen die hier permanent leeft. Maar er is ook een kans dat u vanaf de kust ook otters, visarenden, bruinvissen, grienden en zelfs orka's ziet.

Het is een gebied met gezellige steden als Elgin en Nairn en vissersplaatsjes als Buckie en Cullen. In Cullen kunt u de beroemde Cullen Skink proeven, een romige vissoep met gerookte vis.

Er zijn ook veel plaatsen van historisch belang, zoals Elgin Cathedral, Culloden Battlefield en de Clava Cairns. U vindt hier ook een aantal distilleerderijen, zoals de Benromach distillery, de Glen Moray distillery en de Benriach distillery.

Golfers kunnen in de Moray hun hart ophalen op een aantal schitterende en zeer uitdagende golfbanen, zoals de golfbaan van Cullen, Buckpool bij Buckie, Nairn, Castle Stewart en nog veel meer. Vaak met schitterende uitzichten over de Moray Firth en een kans om tijden uw golfspel de dolfijnen te zien langszwemmen.

In het zuiden grenst de Moray-kust aan het Speyside whisky-gebied, dus als u hier verblijft kunt u ook een van de bekende distilleerderijen in dit gebied bezoeken.

Tijdens een verblijf in de Moray is een bezoek aan Inverness goed te doen. Inverness is de hoofdstad van de Highlands. Het is een leuke, wat provinciaals aandoende plaats met een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals Inverness Castle en de House of Frazer kiltmaker, waar u kunt zien hoe dit Schotse kledingstuk gemaakt wordt. In het centrum van Inverness kunt u ook naar hartenlust winkelen.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.