Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Inveraray Castle, Argyll. Foto VisitScotland / Paul Tomkins, all rights reserved.

Argyll & the Isles

Argyll & the Isles

Een minder toeristisch Schotland? Bezoek dan Argyll & the Isles om te wandelen, fietsen en te genieten van de Schotse natuur en historie.

Het landschap van Argyll kenmerkt zich door glooiende heuvels, bossen en lochs, zeelochs en lochans en is een bezoek zeker waard. Het is een uitstekend wandel- en fietsgebied. Argyll is minder toeristisch als de Highlands en Skye en voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte is hier veel te zien, te doen en te beleven.

Argyll & the Isles lag ooit in het hart van het koninkrijk Dál Riata, wat door Fergus the Great (Fergus Mór) in de 5e eeuw is gesticht en wat zich op het hoogtepunt (6e eeuw - 7e eeuw) uitstrekte vanaf de noordpunt van Ierland en grote delen van de westkust van Schotland tot aan Mallaig, aan de noord-west kust van Schotland. Het oosten van het land was in handen van de Picten. In de 9e eeuw zijn de twee koninkrijken verenigd, waarschijnlijk als gevolg van een verpletterende nederlaag van de Pickten door de Vikingen. In 843 is Kenneth MacAlpin (Cináed mac Ailpin) tot koning gekroond en enige tijd later is het koninkrijk Alba gevormd (Alba, spreek uit: Al-u-ba, is de Schots Gaelic naam van het huidige Schotland). Argyll kent derhalve een rijke historie. U vindt hier onder andere neolitische staande stenen in de Kilmartin Glen en Inveraray Castle, de zetel van de Duke of Argyll.

Het gebied omvat 23 bewoonde eilanden, waaronder het Isle of Islay, met 8 wereldberoemde distilleerderijen, het Isle of Bute, met de luxueuze interieurs van het landhuis Mount Stuart, het eiland Mull, een van de beste plaatsen in Schotland om arenden in het wild te zien en het eiland Iona, waar in het jaar 563 St. Columba en zijn volgelingen arriveerden om het woord van God over het land te gaan verspreiden. Op het schiereiland Ardnamurchan, waar u overheen rijdt als u het Isle of Mull wilt bezoeken, rijdt u hoofdzakelijk over single track wegen, maar wordt u beloond met zeer veel mooie uitzichten over Loch Sunart.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.