Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Goatfell op Arran. Foto: Schotland op Maat 2018

Isle of Arran

Isle of Arran

Het Isle of Arran is een prachtige eiland dat ook wel "Schotland in het klein" wordt genoemd. Een breuklijn verdeelt Arran in twee zeer delen met een zeer verschillend karakter. In het noorden vindt u bergen als in de Schotse Hooglanden en het zuiden van het eiland is glooiend en lieflijk, net als in de Schotse laaglanden. Het eIland ligt tussen Ayrshire en het schiereiland Kintyre in en is per veerboot te bereiken vanuit Ardrossan naar Brodick en van Claonaig (Kintyre) naar Lochranza.

Als vakantiebestemming is Isle of Arran al generaties lang zeer populair. Geen wonder want er is voor iedereen wel wat. Glooiende groene velden en stijle kliffen aan de zuidkant van Arran en in het noorden de ruige natuur met alle geschiedenis. Door de invloed van de warme golfstroom is het klimaat mild en er groeien zelfs palmbomen aan de kust.

Natuurliefhebbers kunnen vanaf het land walvissen zien zwemmen in de late zomer. Daarnaast heeft u grote kans om rode eekhoorns, zeehonden, otters, herten en arenden te zien.

Vanaf dit kleine eiland komen een aantal mooie producten zoals heerlijke kazen, toiletartikelen van Arran Aromatics, Isle of Arran Brewery (bier) en de Arran single malt whisky.

Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te bezoeken waaronder:
 • Goat Fell (874m) een berg een aan de noordzijde van het eiland.
 • Bezoekers kunnen er wandelen, golfen of paardrijden.
 • Machrie Moor met de 6 staande stenen waarvan een paar meer dan 5 meter hoog zijn.
 • Brodick Castle: een belangrijke bezienswaardigheid op het eiland met een verzameling porselein en zilver, 19e eeuwse schilderijen met als thema sport en een lommerrijk park
 • Lochranza Castle, een indrukwekkende ruïne
 • Eiland-tours: een dag rondgereden worden op het eiland.
 • De Arran Distillery Visitor Centre & Casks Cafe bar
 • Old Byre Visitor Centre in Machrie
 • Arran Aromatics voor de heerlijkste deurkaarsen, zeepjes, cremes en andere toiletartikelen. U kunt ook zien hoe de producten gemaakt worden.
 • Voor de avonturiers is er Arran Adventure Centre
 • Golfers kunnen spelen op de 7 golfbanen op Arran (een pas voor alle banen is beschikbaar).
 • Het Holy Isle, bij Lamlash Bay te zien, is voor een dag te bezoeken. Het eilandje heeft een lange geschiedenis op spiritueel gebied dat teruggaat naar de 6e eeuw.

Tip: Op de ferries is een leuke, toeristische kaart van het eiland te krijgen. Op deze kaart staan de belangrijkste attracties aangegeven. Er is ook een boekje van VisitArran te krijgen. Kaart en boekje zijn gratis en worden uitgegeven door VisitArran

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.