Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

The Storr en the Old Man of Storr of Skye. Foto:VisitScotland / Kenny Lam, all rights reserved.

Covid-19 in Schotland

Covid-19 in Schotand

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.

in Groot-Brittannië heeft de Corona-crisis zwaar (Covid-19) toegeslagen. Het Covid-19 virus is nog steeds niet helemaal onder controle. En al lijkt het inmiddels wel de goede kant op te gaan, de Schotse overheid is zeer terughoudend met het versoepelen van de Covid-19 maatregelen.

Het toerisme in Schotland is hard getroffen. Hotels, B&B's en attracties zijn gesloten en wij krijgen regelmatig berichten uit Schotland van bedrijven die helaas de deuren hebben moeten sluiten omdat zij het financieel niet meer kunnen bolwerken. Schotland is nu de tweede fase in gegaan en de regels worden enigszins versoepeld, maar voor het opstarten van het toerisme is er nog geen definitieve datum bekend. Wel hebben de toeristische bedrijven het bericht gekregen dat zij zich moeten voorbereiden op een heropening op 15 juli 2020.

Quarantaineregels in Schotland en Engeland

In Engeland, Schotland en Wales gelden nu nog steeds de quarantaine-regels. Mensen die het VK binnenkomen moeten hun gegevens en reisdetails opgeven en zij moeten 2 weken in zelfquarantaine gaan. Dit wordt gecontroleerd en er gelden boetes tot £1000 als deze regels niet nageleefd worden.

Volgens
de website van de Britse overheid kunnen bezoekers uit een groot aantal landen, waaronder Nederland en België, vanaf 10 juli het Verenigd Koninkrijk weer bezoeken zonder dat zij in zelfisolatie hoeven te gaan. Er geldt wel dat u 14 dagen voor aankomst geen land of gebied hebt bezocht dat niet op deze lijst staat. Dan moet u wel 14 dagen in quarantaine.

De Schotse overheid neemt binnenkort een besluit of zij de lijst van Westminster zullen volgen, maar de verwachting is, dat zij dat wel zullen doen. Maar of u, na uw vakantie, weer zonder meer terug kunt reizen is nog niet duidelijk. Dat moet nog besloten worden door de Nederlandse en Belgische overheid.

Corona en uw vakantie naar Schotland

Op vakantie gaan naar het Verenigd Koninkrijk, en dus ook naar Schotland, is nu dus nog niet mogelijk, maar er lijkt wel een straaltje licht aan einde van de tunnel te komen. Mocht het binnenkort toch zover komen dan zullen wij u ook informeren over de regels waaraan u zich moet houden.

Maar wat nu als u een vakantie naar Schotland heeft geboekt? Wij kunnen ons goed voorstellen dat u uw reis wilt annuleren,  maar de meeste annuleringsverzekeringen bieden geen dekking voor een wereldwijde pandemie.

DFDS
Voor de ferry's van IJmuiden naar Newcastle geldt dat, deze, vanwege de Britse overheidsmaatregelen, tot en met 14 juli 2020 zijn opgeschort.

DFDS bied twee alternatieven voor reizen met vertrek t/m 31 juli 2020:
  • Omboeken is mogelijk (geen wijzigingskosten). Indien de nieuwe reis duurder is dan de originele reissom, dan zijn de extra kosten voor de klant.
  • Gratis annuleren (geen wijzigingskosten) d.m.v. een reistegoed. Het bedrag van de oorspronkelijke boeking is te gebruiken tot 1 september 2021 en reizen is mogelijk t/m 31 december 2021

Als u uw reis heeft geboekt bij Schotland op Maat en u wilt uw reis naar een latere datum omboeken dan regelen wij ook het omboeken van uw ferry-overtocht.

Covid-19 informatie DFDS


KLM
Reizigers die een vlucht hebben geboekt bij KLM die door de KLM geannuleerd wordt kunnen hiervoor een voucher krijgen of hun geld terugkrijgen.

Als u kiest voor een reisvoucher die te gebruiken is voor een nieuw ticket of voor extra opties bij een volgende reis.

Als je de reisvoucher gedurende 1 jaar niet hebt gebruikt, dan kun je alsnog het bedrag van het oorspronkelijke ticket terugkrijgen.

Covid-19 informatie KLM

Schotland op Maat
Zodra u een reis bij Schotland op Maat boekt leggen wij de overtochten of vluchten, een eventuele huurauto, de hotels, de B&B's en geboekte attracties voor u vast. Wij maken dan het boekingsbedrag of een aanbetaling over naar de leveranciers in Schotland zodat u verzekerd bent van uw vakantie.

Mocht u reizen voor 31 augustus 2020 en als de situatie niet beter wordt, dan zullen wij ons uiterste best doen om uw reis om te boeken naar een latere datum of om tenminste een deel van uw reissom uit Schotland terug te krijgen. Helaas verschillen de voorwaarden van leverancier tot leverancier en wij kunnen dan ook niet garanderen dat u al uw geld kunt terugkrijgen. Eventuele meerkosten zullen wij helaas in rekening moeten brengen.

Wij houden de situatie in het Verenigd Koninkrijk en in het bijzonder Schotland nauwlettend in de gaten. Mochten er veranderingen zijn dan zullen wij dat op deze pagina melden.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.