Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Covid-19 (Corona) in Schotland

Covid-19 in Schotland

Covid-19 in Schotand

Update 14 augustus 2020:
Door de toename van het aantal Corona-besmettingen in Nederland heeft de Britse overheid besloten om Nederland vanaf 15 augustus van de lijst met veilige landen te halen. Dat betekent dat reizigers uit landen die niet op deze lijst staan, dus ook uit Nederland, of België na aankomst in het Verenigd-Koninkrijk 14 dagen verplicht in zelfquarantaine moeten gaan. De Nederlandse overheid dreigt nu ook om reizigers die uit Groot-Brittannië komen dezelfde verplichting op te leggen.

Mocht u voor een noodzakelijke reis toch naar het Verenigd-Koninkrijk gaan dan moet elk lid van uw reisgezelschap, voor reis, een online formulier invullen en hiervan een afdruk meenemen of het op de telefoon laten zien.

Op dit moment volgt de DFDS nog de gebruikelijke dienstregeling. Het is nog niet bekend of dit in de nabije toekomst anders wordt.

Tijdens de overtocht moet u wel de anderhalve meter maatregel in acht nemen en in de publieke ruimtes en tijdens het aan boord en van boord gaan een mondkapje dragen. Volg in elk geval de aanwijzingen van de bemanning op.

Eenmaal in Engeland of Schotland aangekomen zult u zich moeten houden aan de lokaal geldende regels:

  • Houdt minimaal 2 meter afstand van elkaar (er is sprake dat deze regel versoepeld gaat worden naar 1 meter, maar daar moet nog een besluit over genomen worden)
  • Draag een mondkapje als dat van u verwacht wordt, bijvoorbeeld tijdens het bezoeken van een attractie en tijdens het boodschappen doen.
  • Vermijdt grote groepen en drukte
  • Was regelmatig uw handen en maak gebruik van een desinfecterende handgel
  • Schud geen handen..

Of u, na uw vakantie, weer zonder meer terug kunt reizen, zonder dat u bij thuiskomst 14 dagen in zelfisolatie moet gaan, is nog niet duidelijk. Dat moet nog besloten worden door de Nederlandse en Belgische overheid.

Kijk voor meer informatie

Corona en uw vakantie naar Schotland

Op vakantie gaan naar het Verenigd Koninkrijk en dus ook naar Schotland lijkt dus weer mogelijk te worden, al zijn er nog wel de nodige vraagtekens.

Maar wat nu als u al een vakantie naar Schotland heeft geboekt? De meeste annuleringsverzekeringen bieden geen dekking voor een wereldwijde pandemie.

DFDS
Voor de ferry's van IJmuiden naar Newcastle geldt dat, deze, vanwege de Britse overheidsmaatregelen, tot en met 14 juli 2020 zijn opgeschort.

DFDS bied twee alternatieven voor reizen met vertrek t/m 31 augustus 2020:
  • Omboeken is mogelijk (geen wijzigingskosten). Indien de nieuwe reis duurder is dan de originele reissom, dan zijn de extra kosten voor de klant.
  • Gratis annuleren (geen wijzigingskosten) d.m.v. een reistegoed. Het bedrag van de oorspronkelijke boeking is te gebruiken tot 1 september 2021 en reizen is mogelijk t/m 31 december 2021

Zie ook de veel gestelde vragen op de website van de DFDS. Hier vindt u ook het formulier voor het aanvragen van een reistegoed.

Het is tijdelijk niet mogelijk om aan boord uw maaltijden te boeken. Dit moet vooraf gebeuren. Het á la carte restaurant is gesloten en in het buffet-restaurant wordt u nu bediend door het personeel. De menukeuze is beperkt.

Als u uw reis heeft geboekt bij Schotland op Maat en u wilt uw reis naar een latere datum omboeken dan regelen wij ook het omboeken van uw ferry-overtocht.

KLM
Reizigers die een vlucht hebben geboekt bij KLM die door de KLM geannuleerd wordt kunnen hiervoor een voucher krijgen of hun geld terugkrijgen.

Als u kiest voor een reisvoucher die te gebruiken is voor een nieuw ticket of voor extra opties bij een volgende reis.

Als je de reisvoucher gedurende 1 jaar niet hebt gebruikt, dan kun je alsnog het bedrag van het oorspronkelijke ticket terugkrijgen.

Covid-19 informatie KLM

Schotland op Maat
Zodra u een reis bij Schotland op Maat boekt leggen wij de overtochten of vluchten, een eventuele huurauto, de hotels, de B&B's en geboekte attracties voor u vast. Wij maken dan het bedrag van de boeking, of een aanbetaling, over naar de leveranciers in Schotland zodat u verzekerd bent van uw vakantie.

Mocht u reizen voor 15 juli 2020 dan zullen wij ons uiterste best doen om uw reis om te boeken naar een latere datum of om tenminste een deel van uw reissom uit Schotland terug te krijgen. Helaas verschillen de voorwaarden van leverancier tot leverancier en wij kunnen dan ook niet garanderen dat u al uw geld kunt terugkrijgen. Eventuele meerkosten zullen wij helaas in rekening moeten brengen.

Wij houden de situatie in het Verenigd Koninkrijk en in het bijzonder Schotland nauwlettend in de gaten. Mochten er veranderingen zijn dan zullen wij dat op deze pagina melden.

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.