Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Outlaw King

Schotland maakt zich op voor een nieuwe stroom van toeristen, die na het zien van de Netflix film 'Outlaw King' zelf willen zien waar deze film is opgenomen. Schotland maakt zich op voor een nieuwe stroom van toeristen, die na het zien van de Netflix film 'Outlaw King' zelf willen zien waar deze film is opgenomen. Men verwacht van deze film eenzelfde effect als we gezien hebben bij The DaVinci Code (Rosslyn Chapel), De James Bond film Skyfall (Glencoe en Glen Ettive) en Outlander, die een stroom aan toeristen naar Schotland hebben gebracht.

Outlaw King brengt op indringende wijze het leven van Robert the Bruce, gespeeld door Chris Pine, in beeld. Robert the Bruce, heer van Annandale, kwam na de dood van zijn vader in opstand tegen de overheersing door de Engelse koning Edward I. Schotland won daarmee haar onafhankelijkheid.


Na een aantal nederlagen en persoonlijke verliezen bracht hij het veel sterkere Engelse leger tijdens de Battle of Bannockburn (1314) tijdens een bijzonder bloederige veldslag op de knieƫn. Er is op diverse locaties in Schotland gefilmd, waaronder Linlithgow Palace, Borthwick Castle, Dunfermline Abbey, Glasgow Cathedral en Doune Castle. Het mooie landschap van het Isle of Skye figureert ook in de film.

Het Bannockburn Experience Centre, bij Sterling, wordt deze slag nog steeds, op een interactieve manier, herdacht.

Schotland op Maat is momenteel bezig om voor u een rondreis, gebaseerd op de film Outlaw King samen te stellen. Mocht u echter nu al informatie willen neem dan contact op met Schotland op Maat.


Terug

Wat wilt u graag in Schotland doen?


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.