Schotland op Maat
Uw persoonlijke gids voor Schotland

Like ons op Facebook en deel deze pagina met uw vrienden.

Bezoek onze Facebook-pagina en volg ons voor nieuws, tips, wetenswaardigheden en mooie foto's van Schotland

https://facebook.com/schotlandopmaat

Foto: East Haug House

Jagen in Schotland

De jacht in Schotland is noodzakelijk om de wildstand op een gezond niveau te houden. U kunt daar, onder begeleiding van een ghillie, aan meehelpen.

Jagen, 'stalking' en 'shooting' is een van de 'Country Pursuits', ook wel 'field sports' genoemd. Het is in het Verenigd Koninkrijk niet alleen een bezigheid voor de elite. Op het platte land wordt de jacht door veel mensen bedreven. De opbrengst wordt door de jagers opgegeten of vindt u terug op uw bord als u in een restaurant bijvoorbeeld 'venison' of 'pheasant' bestelt.

De jacht op edelherten

Schotland staat bekend om om de trotse 'stags' ofwel edelherten. Magnifieke dieren die in de ruige Highlands veel voorkomen. Zo veel zelfs, dat het helaas noodzakelijk is geworden om het aantal dieren door middel van de hertenjacht op een gezond niveau te houden.

Het is mogelijk om onder deskundige begeleiding aan de jacht deel te nemen. Niet alleen op herten, maar ook op fazanten, konijnen, grouse (niet alleen de 'famous ones' maar ook de echte), enzovoorts. Het gehele jaar door kan er in Schotland gejaagd worden maar ieder soort wild heeft een apart jachtseizoen.

Uw jachtreis

Samen met onze partners in Schotland kunnen wij voor u een reis organiseren die deels of geheel in het teken staat van de jacht. De door ons geselecteerde hotels houden daar rekening mee door onder meer:
  • uw ontbijt extra vroeg te serveren, zodat u bij dageraad op jacht kunt gaan
  • een veilige stalling voor uw jachtgeweer te bieden
  • accommodatie te bieden voor uw honden in de kamer of in een aparte kennel bij het hotel
  • zorgen voor materialen en eventueel benodigde lokale jachtvergunning
Als u wilt meedoen aan de jacht dan moet u wel kunnen aantonen dat u over de benodigde ervaring beschikt. Als u nog nooit een jachtgeweer heeft gebruikt, dan kunt u dit op verschillende locaties leren door op kleiduiven te schieten.

Informatie over de mogelijkheden

Voor meer informatie over de mogelijkheden om te jagen in Schotland kunt u contact opnemen met Schotland op Maat.


Privacy
Onze site maakt gebruik van cookies om de werking ervan te controleren en te optimaliseren. Wij volgen u echter niet, respecteren uw privacy en zullen altijd zorgvuldig met uw gegevens omgaan. U kunt meer over ons privacybeleid lezen op onze privacy-pagina.