Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Outlander - volg Claire en Jamie Frazer in historisch Schotland

Claire en Jamie in de Schotse Hooglanden
"Sing me a song of a lass that is gone.
Say could that lass be I.'"

De in Nederland door HBO en Netflix uitgezonden TV-serie Outlander vertelt het verhaal van Claire Randall, verpleegster in het Britse leger, die na het beëindigen van de oorlog in 1945 van een tweede huwelijksreis geniet  door de Schotse Hooglanden met haar echtgenoot Frank. Door het aanraken van de staande stenen op Craigh na Dun valt Claire op mysterieuze wijze door de tijd en komt zij terecht in het Schotland van 1743, een voor haar volledig onbekende wereld. Hier wordt ze, tegen haar wil opgenomen in de Clan McKenzie, maar zij blijft zoeken naar een manier om terug te keren naar haar eigen tijd...

Dit historische kostuumdrama  is gebaseerd op de 'Reizigers'-serie van Diana Gabaldon, waarvan inmiddels meer dan 15 miljoen exemplaren zijn verkocht. Wij kunnen u niet fysiek terugbrengen naar het Schotland van de 18e eeuw, maar wij kunnen u, in samenwerking met Historic Scotland en de National Trust of Scotland wel langs plaatsen leiden die in de serie zijn gebruikt of die te maken hebben met de clan MacKenzie.

Onze Outlander rondreis

Deze 9-daagse rondreis voert u langs allerlei locaties waar gefilmd is of die als inspiratie gediend hebben voor de serie Outlander. U komt ook door de schitterende natuurgebieden waarin voor de serie gefilmd is. Daarnaast heeft u de gelegenheid om wat meer te zien en te leren over de Jacobieten en hun strijd tegen de Engelsen, die in de serie op de achtergrond een rol speelt.

De reis is op basis van een overtocht met eigen auto van IJmuiden naar Newcastle voor 2 personen met overnachting in een Seaview-cabin. In Schotland verblijft u, naar keuze, in luxe of kasteelhotels, comfortabele hotels of in geselecteerde 4 en 5 sterren B&B's of guest houses.

U ontvangt ook de Scottish Heritage Pass, waarmee u gedurende 7 dagen toegang krijgt tot veel van de kastelen, musea en distilleerderijen die in deze reis zijn opgenomen.

Hoogtepunten van deze reis

Tijdens deze rondreis bezoekt u onder andere:
 • Doune Castle wat in de serie figureert dit schitterende historische kasteel als Castle Leod, de zetel van de clan MacKenzie. Het kasteel heeft ook een rol gespeeld in film Monty Python and the Holy Grail and meer recent in de serie Game of Thrones.
 • Blackness Castle wat in de eerste serie gebruikt is als hoofdkwartier van Captain 'Black' Jack Randall in Fort William.
 • Linlithgow Palace, slechts zo'n 30 km buiten Edinburgh is dit de geboorteplaats van Mary Queen of Scots, Het paleis is in de 15e aflevering van de serie gebruikt als decor voor de gevangenisgangen.
 • Aberdour Castle and Gardens. De indrukwekkende ruïnes van dit in de 12e eeuw gebouwde kasteel werden in aflevering 16 gebruikt als klooster.
 • Urquhart Castle. Deze voor Schotland iconische ruïne, aan de oever van Loch Ness speelt in de boeken een rol als Claire en Frank genieten van een dagtrip naar deze plek.
 • Clava Cairns, een steencirkel die een inspiratie is geweest voor Craig Na Dun, waar Claire door de tijd valt.
 • Fort George, waar u een beeld krijgt van het leven in het Engelse leger ten tijde van de serie.
 • De Glen Ord Distillery, eigendom van de Mackenzies
 • Culloden Battlefield, waar de verzamelde Schotse Jakobieten, onder aanvoering van Bonny Prince Charlie in 1746 verslagen werden door het veel sterkere en beter bewapende Engelse leger.

Prijsindicatie (*)

 • In gezellige B&B's
 • In comfortabele hotels
 • In luxe kasteelhotels

(De prijzen voor hotels en B&B's voor 2018 zijn nog niet in detail bekend. Zodra wij deze binnen hebben zullen wij de prijzen opnieuw berekenen en hier publiceren)

De reis

Deze reis is gebaseerd op:
 • Overtocht IJmuiden-Newcastle met de DFDS in een Seaview cabin
 • 1 overnachtingen in een kasteelhotel, hotel of B&B in de buurt van Falkland
 • 2 overnachtingen in een kasteelhotel, hotel of B&B in de buurt van Inverness
 • 1 overnachting in een hotel of B&B in de buurt van Glencoe
 • 1 overnachting in in een hotel of B&B in de buurt van Linlithgow
 • 1 overnachting in een kasteelhotel, hotel of B&B in de Schotse Borders, zo gekozen dat u op de laatste dag van uw reis op uw gemak terug kunt rijden naar Newcastle
 • De Heritage pass van Historic Scotland en de National Trust of Scotland

Na boeking ontvangt u een uitgebreide reisbeschrijving met informatie over uw accommodaties, routes en de bezienswaardigheden die u kunt bezoeken.
(*) Een eerlijk verhaal... Wij stellen elke reis af op de individuele wensen van de opdrachtgever. Daarnaast zijn de kosten van vluchten, overtochten, hotels en B&B's afhankelijk van de dag van de week, van het seizoen en van veel andere factoren. Ook kunnen sommige prijzen tussentijds nog wijzigen. Tel daarbij op de fluctuerende wisselkoers van het Britse Pond en u zult begrijpen dat wij de prijs van een reis niet op voorhand tot op de cent nauwkeurig kunnen bepalen. Wel geven wij een vooraf een prijsindicatie en geven we aan waarop die indicatie is gebaseerd. Zodra wij, in samenspraak met u, uw reis hebben samengesteld kunnen wij u een definitief reisaanbod doen.

Claire en Jamie in de serie Outlander
Outlander, Clair plukt kruiden in de tuin van Castle Leod
Outlander, Claire gevangen tussen twee tijden
Outlander, Claire en Jamie Frazer
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu