Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kleiduiven schieten in Schotland

Rondreizen > Reisonderdelen
Kleiduiven schieten in Schotland
Pull!!! En een kleiduif wordt in de lucht geworpen en het is aan u om deze, met een jachtgeweer te raken. Zeker als u dit nog nooit gedaan heeft dan is dat lastiger dan het lijkt.

Kleiduiven schieten is een leuke sport en staat garant voor een genoegelijke tijd in de open lucht. U krijgt persoonlijk instructie en als u met een groep bent dan wordt er zelfs een wedstrijd georganiseerd. Deze spannende sport is niet alleen voor de 'gentry'. Ook als u geen adelijk bloed door de aderen heeft stromen, dan zal dit bloed toch sneller gaan stromen als u de trekker overhaald en het u lukt om de kleiduif te raken.

In Schotland kun u op diverse plaatsen op kleiduiven schieten. Als u nog nooit een jachtgeweer in uw handen heeft gehad dan staat er een instructeur klaar om u aanwijzingen te geven.

Voor het kleiduiven schieten geldt er wel een leeftijdsgrens. Bij de meeste aanbieders geldt dat personen onder de 18 jaar mogen niet aan deze bezigheid deel te nemen. Dat komt door de terugslag van het geweer die bij jeugdigen voor blessures kunnen zorgen. Bij sommige aanbieders wordt gezegd dat iemand die 10 minuten een gewicht van 1 kg met gestrekte arm omhoog kan houden, sterk genoeg is om mee te doen.

Prijsindicatie, inclusief instructie:
  • 25 patronen  € 60
  • 50 patronen  € 85
  • 100 patronen € 115

Dit is inlusief het gebruik van het geweer, de patronen, de kleiduiven, oog- en oorbeschrerming en verzekering.

De prijzen verschillen overigens per aanbieder maar de genoemde prijzen zijn een goede indicatie.

Kleiduiven schieten in Schotland
Schotland Kleiduiven schieten
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu