Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Op zoek naar dolfijnen en andere dieren...

Rondreizen > Reisonderdelen
Aan de nog grotendeels ongerepte westkust van Schotland kunt u onder meer dolfijnen, walvissen, orka's, zeeschildpadden, zeehonden en otters vinden. En ook grote populaties van papegaaiduikers, sternen, guillemots en andere vogels. En als u geluk heeft dan spot u ook nog een gouden adelaar of visarenden.

In de Moray Firth en Dornoch Firth bevindt zich een vaste populatie dolfijnen (tuimelaars of 'bottle nose dolpins'). Zij gedijen uitstekend in deze, toch druk bevaarde wateren en behoren tot de grootste van hun soort, dank zij de vette zalmen die zij tijdens de trek van de zalmen verorberen. Deze dolfijnen zijn vaak zelfs van land af te zien. Bij Chanonry Point, aan de noordwest-kust van de Moray Firth heeft u de meeste kans om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Vanaf diverse plaatsen zijn boottochtjes te maken, op zoek naar deze dieren:
  • Vanaf Cromarty kunt u in een snelle open RIB (Rigid Inflatable Boat) een spannende tocht maken (voor waterdichte kleding wordt gezorgd), op zoek naar de Moray Firth dolfijnen.
  • Vanaf Inverness kunt u in een wat rustigere zoektocht ondernemen
  • Vanaf Oban kunt u met Caledonian MacBrain diverse dagtrips maken met een grote kans om deze dieren te zien.

Wij kunnen niet garanderen dat u daadwerkelijk dolfijnen, walvissen of een van de andere dieren zult zien. Wel dat u zult genieten van de schitterende natuur en met plezier kunt terugdenken aan uw zoektocht naar de dolfijnen...

Het aantal plaatsen aan boord is beperkt en zeker in het hoogseizoen zijn de dolfijnentrips zeer gewild. Daarom adviseren wij u om uw trip van tevoren, vanuit Nederland te laten boeken, om teleurstelling te voorkomen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu